Διαθεσιμότητα: "Κλειδώνει" η λίστα των 12.500

Διαθεσιμότητα: "Κλειδώνει" η λίστα των 12.500

Στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Στην  συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης την Παρασκευή (στη 1 το μεσημέρι) αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος με τα ονόματα 12.500 υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η  εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την «τρύπα» 1500 υπαλλήλων, επειδή οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν στείλει τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, θεωρείται διαχειρίσιμη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε συνεχείς συσκέψεις που έγιναν χθες υπό τον Κ. Μητσοτάκη, η έμφαση δόθηκε στους επίορκους, ως προς τους οποίους υπάρχει αισιοδοξία ότι στην τελική λίστα θα αναφέρεται ένας σημαντικός αριθμός που θα οδηγηθεί σε απόλυση.

Να σημειωθεί ότι:

-Έχουν ενταχθεί από τον Ιούλιο σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.401 υπάλληλοι (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι -οδηγοί- του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης),

-Με βάση το πολυνομοσχέδιο 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς στις 23 Σεπτεμβρίου,

-Έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για τους 1641 διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, δηλαδή, συνολικά9.042 υπάλληλοι.

-Απομένουν οι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας (ΑΕΙ, ΤΕΙ) και περί του 2.000 υπαλλήλους των υπόλοιπων υπουργείων.

Η υλοποίηση του μέτρου της διαθεσιμότητας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Προαπαιτούμενο αποτελεί επίσης η αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network