Δραπέτης ο ληστής καταστήματος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Δραπέτης ο ληστής καταστήματος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Ένας 36χρονος αλλοδαπός, που είχε δραπετεύσει το 2009 από τις φυλακές Αλικαρνασσού, είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα εστίασης τον προηγούμενο Μάιο. Εις βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης

Ένας 36χρονος Αλβανός, δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο σε κατάστημα εστίασης επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας.

Ο δραπέτης, που εξέτιε ποινή κάθειρξης για ένοπλες ληστείες, είχε δραπετεύσει τον Δεκέμβριο του 2009, όταν παραβίασε τακτική άδεια που είχε πάρει. Τον προηγούμενο Μάιο, φορώντας κουκούλα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον 31χρονο ημεδαπό υπάλληλο να του δώσει τις εισπράξεις, που ανέρχονταν στο ποσό των 500 ευρώ.

Ο ίδιος μάλιστα είχε εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών. Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2010 στη Λιβαδειά. Τότε η αστυνομία με συμβατικό αυτοκίνητο είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 36χρονος μαζί με δύο ακόμα άτομα. Οι τελευταίοι ανέπτυξαν ταχύτητα και ένας εξ αυτών πυροβόλησε, με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών, προκειμένου να ματαιώσει τον επικείμενο έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του αλλοδαπού δραπέτη εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης, σύμφωνα με τα οποία αναζητείται για διάπραξη σωρείας ενόπλων ληστειών, απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και παράβαση νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 36χρονος ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

SHARE:

24Media Network