Αμετανόητος 1 στους 10 Έλληνες. Ψήφισε πάλι Χρυσή Αυγή

Αμετανόητος 1 στους 10 Έλληνες. Ψήφισε πάλι Χρυσή Αυγή
ΑΘΗΝΑ-ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ// ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ.(EUROKINISI-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Η τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση που η Χρυσή Αυγή καταγράφει άνοδο των ποσοστών του

Παρά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του φασιστικού μορφώματος και τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος ηγετικών στελεχών από την Δικαιοσύνη, το 9,4% του εκλογικού σώματος επέλεξε να ψηφίσει μία εγκληματική οργάνωση, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον Άρειο Πάγο.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Η. Κασιδιάρης προέβη σε προκλητικές δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι «είναι λαϊκή βούληση να σταματήσουν οι παράνομες διώξεις και να αφεθούν ελεύθεροι ο αρχηγός της ΧΑ και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της». Οι ψήφοι των αμετανόητων ανέδειξαν τη ΧΑ τρίτη πολιτική δύναμη, στέλνοντας νεοναζί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη χώρα πολλά χρόνια πίσω…

Οι ενδείξεις που υπήρχαν από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έγιναν χθες αποδείξεις και η σκληρή αλήθεια είναι ότι σχεδόν το 10% των ψηφοφόρων επέδειξε βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Όμως, χθες τελείωσαν τα ψέματα και οι δικαιολογίες. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ουδείς δικαιούται να ομιλεί για ψήφο τιμωρίας, για άγνοια ή για… παραπλανημένους ψηφοφόρους. Όλα δείχνουν ότι το αβγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί και το φίδι όχι μόνο κυκλοφορεί ανάμεσά μας, αλλά κι έχει μπήξει γερά τα δόντια του στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ραγδαία άνοδος

Είναι η τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση που το φασιστικό μόρφωμα καταγράφει άνοδο των ποσοστών του. Στις ευρωεκλογές του 2009 είχε πάρει ποσοστό 0,46% και μέσα σε πέντε μόλις χρόνια σημείωσε άνοδο 9 ποσοστιαίων μονάδων. Κι όπως όλα δείχνουν θα εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές, που ακόμη και οι ακροδεξιοί της Ευρώπης (όπως η Μαρίν Λεπέν) αποκηρύσσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η ακροδεξιά οργάνωση σημείωσε νέα άνοδο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012 (είχε πάρει 6,92%) και τις αυτοδιοικητικές την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, έλαβε χαμηλότερα ποσοστά απ’ αυτά που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, ενώ δεν κατάφερε να πάρει διψήφιο ποσοστό όπως προσδοκούσαν η ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθηνών έλαβε ποσοστό 10,44% και στη Β’ Αθηνών 8,31%, σημειώνοντας σε σχέση με τις εκλογές του 2012 – άνοδο 2,56% και 1,90% αντίστοιχα. Στην περιφέρεια Αττικής που την περασμένη Κυριακή ο Ηλ. Παναγιώταρος πήρε ποσοστό 11% η Χρυσή Αυγή σημείωσε νέα άνοδο φτάνοντας το 12,20% και σε σχέση με τις εκλογές του 2012 η άνοδος αγγίζει το 2,2%.

Οι πολύπαθες γειτονιές της Α’ και Β’ Πειραιώς έδωσαν ποσοστά 10,19% και 11,34%, προκαλώντας ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είναι η εκλογική περιφέρεια που ανήκουν οι περιοχές της Νίκαιας, του Περάματος και του Κερατσινίου, όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας και ξυλοκοπήθηκαν άγρια τα μέλη του ΠΑΜΕ από χρυσαυγίτες. Σ’ αυτές τις γειτονιές, που άλλοτε αποτελούσαν κάστρα της Αριστεράς, τα ποσοστά της ΧΑ ανέβηκαν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Παράλληλα, η άνοδος κατά 3,47% και 4,21% στις εκλογικές περιφέρειες της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για την πόλη που πλήρωσε τη ναζιστική θηριωδία με το αίμα 50.000 Ελλήνων εβραϊκής καταγωγής.

Διψήφια ποσοστά γύρω από τη ΓΑΔΑ

Σε «μαύρα κάστρα» της Χρυσής Αυγής αναδεικνύονται τα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν οι ένστολοι. Πρόκειται για τις ειδικές λίστες των ετεροδημοτών αστυνομικών και στρατιωτικών, καθώς και των υπόλοιπων εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας που ψήφισαν για τις ευρωεκλογές εκεί όπου υπηρετούν.

Πιο συγκεκριμένα, στα εκλογικά τμήματα γύρω από τη ΓΑΔΑ το φασιστικό μόρφωμα συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά. Το χαμηλότερο ποσοστό είναι το 8,91% στο 816 τμήμα, ενώ το μεγαλύτερο στο 811, όπου η ΧΑ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη με 17,34%. Εκεί όμως που η φασιστική οργάνωση εκτοξεύεται σε ποσοστά είναι στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Αμπελακίων. Τα περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν ενσωματωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής έφερναν τη ΧΑ δεύτερη δύναμη (μετά τη ΝΔ), όπως π.χ. με 23,77% στο 1025 τμήμα, 22,73% στο 1018 και 19,63% στο 1019.

Τρίτη δύναμη

Δεν είναι μόνο οι ψήφοι των ενστόλων υπέρ της φασιστικής παράταξης. Από τις 56 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες χωρίζεται η ελληνική επικράτεια σε περισσότερες από τις μισές αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, σε 29 περιφέρειες της χώρας περίπου ένας στους δέκα ψήφισε νεοναζί. Σε ποσοστό ενσωμάτωσης 42%, τα υψηλότερα ποσοστά της η ΧΑ κατέγραφε στον Νομό Λακωνίας (15,59%), στο Κιλκίς (13,16%), στην Πέλλα (12,97%), στην Ημαθία (12,86%) και στην Καστοριά (12,27%). Τα χαμηλότερα ποσοστά του φασιστικού μορφώματος καταγράφηκαν για ακόμη μία φορά στην Κρήτη, όπου στο Ηράκλειο πήρε 4,21%, στο Λασίθι 3,54%, στο Ρέθυμνο 4,08% και στα Χανιά 6,43%. Προπύργια δημοκρατίας υπάρχουν σε πολλά ακόμη μέρη, όπου οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στις σβάστικες της ΧΑ.

Πηγή: Έθνος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα