Κατρούγκαλος: Τα ερωτηματικά της συνέντευξης Μητσοτάκη για Χάγη και ελληνοτουρκικά

Κατρούγκαλος: Τα ερωτηματικά της συνέντευξης Μητσοτάκη για Χάγη και ελληνοτουρκικά
Γιώργος Κατρούγκαλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολίασε με ανάρτησή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζει με ανάρτησή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, λίγο μετά και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ανέφερε πως “κανείς δεν τον πιστεύει πια”, για όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε τα “πολλά ερωτηματικά από τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στα Παραπολιτικά”, σχολιάζοντας αναλυτικά:

Γιατί συνεχίζει να αναφέρεται σε προσφυγή στη Χάγη για τις “θαλάσσιες ζώνες”, όρο που συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα, και όχι, όπως είναι η εθνική γραμμή από το 1976, για τις “θαλάσσιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ζώνες”, δηλαδή για ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα;

Εξίσου σημαντικό: με ποια στρατηγική θα φέρει την Τουρκία, που δεν έχει εγκαταλείψει την αναθεωρητική της στρατηγική, στο τραπέζι του διαλόγου και της διεθνούς νομιμότητας;

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση για κάτι τέτοιο, με την ένταξη των προϋποθέσεων και της ατζέντας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο”.

Η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα