97χρονη δεν πήγαινε στο γηροκομείο για να μην εγκαταλείψει το γέρικο σκυλάκι της

97χρονη δεν πήγαινε στο γηροκομείο για να μην εγκαταλείψει το γέρικο σκυλάκι της
Cretalive.gr

Μαθήματα αγάπης παρέδωσε η ηλικιωμένη που μένει στον Κουμπέ Χανίων

Απίστευτη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης μεταξύ μιας ηλικιωμένης Χανιώτισσας και του σκυλιού που ζούσε μαζί της για 22 ολόκληρα χρόνια.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές μέρες επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, μια κυρία και ενημέρωσε ότι μια 97χρονη, η οποία διαμένει στον Κουμπέ, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να τη φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα.

Η ηλικιωμένη ωστόσο αρνιόταν επίμονα να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον Όσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο, παρά μόνο αν βρισκόταν μια καλή λύση για το ζώο.

Τον Όσκαρ τον είχε πρωτοφέρει στο σπίτι ο σύζυγός της, ο οποίος τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου όταν ήταν ακόμη κουτάβι, και έκτοτε ήταν ο πιστός της φίλος.

Η λύση βρέθηκε μέσω της του συλλόγου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ Ελισσάβετ Ηλιάκη-προέδρου, η οποία όταν έμαθε την ιστορία αποφάσισε να υιοθετήσει τον  Όσκαρ, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Όταν η κα. Ηλιάκη πήγε να τον παραλάβει, ο Όσκαρ έκανε και τσαχπινιές, αφού γρύλιζε και της έδειχνε τα… δύο δόντια που του έχουν απομείνει, ενώ η ηλικιωμένη της έδινε χίλιες ευχές που ο Όσκαρ δεν θα μείνει στον δρόμο και θα δέχεται την κατάλληλη φροντίδα.

Με υπομονή μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και το ίδιο απόγευμα έκανε την πρώτη του βόλτα, στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά, συνεχίζει όμως να παραμένει επιφυλακτικός. Είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του.

(Με πληροφορίες από CretaLive.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα