Αλαβάνος:”Σχολή Καραμανλή και η κ.Γιαννάκου”

default image

 ” Η Υπουργός Παιδείας, ακολουθώντας την «Σχολή του Πρωθυπουργού» δεν εμφανίζεται στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για ένα θέμα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους και τις οικογένειες τους“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μιλώντας απόψε σε εκδήλωση τη Επιτροπής Περιβάλλοντος Αγίου Στεφάνου. 

Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι το Υπουργείο επιχειρεί συγκάλυψη και μετάθεση ευθυνών, όταν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και μέλη της αποκάλυψαν το γεγονός και πρόσθεσε ότι ” η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τοποθετεί προέδρους των βαθμολογικών Κέντρων ή Σχολικούς Συμβούλους με κομματικά κι όχι αξιοκρατικά κριτήρια προκειμένου να έχει μηχανισμούς στη διάθεσή της για όλες τις «δουλειές».


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε την πρότασή του για κατάργηση της βάσης του δέκα και ζήτησε ” πλήρη διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών όσο ψηλά κι αν χρειάζεται να φθάσουμε“. Επίσης , ζήτησε την κατάργηση του σημερινού συστήματος, που το «αδιάβλητό» του πλήττεται τόσο εύκολα κάτω από την εμπορευματοποίηση και οξύτατο ανταγωνισμό στο χώρο της Παιδείας, και αντικατάστασή του από το σύστημα ης «ελεύθερης πρόσβασης» σύμφωνα με την τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΝ.

 Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στις πυρκαγιές είπε ότι τα δραματικά γεγονότα στο Ρέθυμνο όπως και στην Πάρνηθα δείχνουν ότι η πολιτική δασοπροστασίας στην Ελλάδα είναι όχι μόνο πλήρως αποτυχημένη αλλά και άκρως επικίνδυνη. Χρειάζεται συντονισμός, Ενιαίο Κέντρο για τη Δασοπροστασία, εξοπλισμός, εκπαίδευση, κονδύλια, κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό, μονιμοποίηση των έκτακτων δασοπυροσβεστών που δίνουν με αυτοθυσία, όπως και οι πυροσβέστες οι δασικοί, οι εθελοντές, τη μάχη ενάντια στη φωτιά, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα