Ασφαλιστικό μετά τις εκλογές

Ασφαλιστικό μετά τις εκλογές
ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΙΝΑ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Αυτό που πάνω-κάτω ήταν γνωστό επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Απασχόλησης: Ο φάκελος ασφαλιστικό ανοίγει μετά τις εκλογές

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θα είναι από τα πρώτα που θα έρθουν στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές -και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει κερδίσει η ΝΔ -όπως αποκαλύπτει στην  “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”  ο υπουργός Απασχόλησης. Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ότι η η αναμόρφωση θα γίνει “με αποκλειστικό γνώμονα την υπηρέτηση των πραγματικών συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων”.

Σύμφωνα με το Βασίλη Μαγγίνα, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας νοσεί βαθύτατα και είναι γεμάτο εξωφρενικές υπερβολές. Ωστόσο, παρά το ότι πολλά ταμεία φαίνονται να είναι “στο κόκκινο”,  ο καθένας θα εισπράξει ό,τι δικαιούται. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει επίσης ότι το ύψος της εθνικής σύνταξης που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός θα είναι πάνω από το μέσο όριο της φτώχειας-όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση- και ότι όταν η ελληνική κοινωνία κληθεί να ψηφίσει, θα γνωρίζει ξεκάθαρα τις πολιτικές της ΝΔ σε όλους τους τομείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα