Δικαστές Ντρεντ!

Δικαστές Ντρεντ!

Στέλνουν στο "φρέσκο" πρυτάνεις του Πανεπιστημίου. Η Δικαιοσύνη, πράγματι, είναι τυφλή. Δεν βλέπει και καμιά φορά δεν ακούει κιόλας

 Η Δικαιοσύνη, λένε, είναι “τυφλή”. Γι αυτό και ο …πέλεκυς έπεσε βαρύς (και ασήκωτος) στους πρυτάνεις της Παντείου, που έχοντας την συνολική ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών του Πανεπιστημίου, κρίθηκαν ένοχοι για την διασπάθιση (την περίοδο 1992-98) δημοσίου χρήματος, ύψους 2.7 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Οι κυβερνητικές εφημερίδες ξεσπάθωσαν γιατί “καταδικάστηκαν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ”, και ήδη βρίσκονται στην φυλακή.

Την ίδια ώρα, διάφοροι νομικοί κάνουν λόγο για εξάντληση της αυστηρότητας και αντιμετώπιση συλλήβδην των κατηγορουμένων, ως κοινών εγκληματιών.

Ο εισαγγελέας ήταν άλλωστε κατηγορηματικός στην αγόρευσή του: ” Δεν μπορεί μικροεγκληματίες να οδηγούνται στη φυλακή και σ’ αυτή την υπόθεση λευκού περιλαιμίου, εξαιτίας της οποίας ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο με δισ. δρχ., οι δράστες να μείνουν ελεύθεροι”

Ούτε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει τέτοιο …ξεκάθαρο σκεπτικό! Παρότι οι συνήγοροι υπεράσπισης τονίζουν ότι στην 19μηνη ακροαματική διαδικασία, δεν στοιχειοθετήθηκαν αποδείξεις ενοχής, οι ποινές που ανακοινώθηκαν προκάλεσαν σοκ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με “Τα Νεα” η Κυβέρνηση αναζητά διέξοδο από την δίνη των ομολόγων, ζητώντας τουλάχιστον έναν … υπαίτιο στη φυλακή!

Πιστεύοντας, μάλιστα, ότι έτσι “ξεκαθαρίζει το τοπίο” δημιουργεί (εκ των υστέρων) και νέο θεσμικό πλαίσιο για την διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, που ανέλυσε ο Υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας.

Ο στόχος προφανής. Είναι αυτό που καιρό τώρα διατυμπανίζει η Κυβέρνηση, από τον Πρωθυπουργό, ως τον τελευταίο Βουλευτή της ΝΔ: ” Εμείς δεν συγκαλύπτουμε τίποτε. Όλα στο φως, όλα στην δικαιοσύνη“. Παρόλα αυτά δημόσιο χρήμα, όπως αυτό των ασφαλιστικών Ταμείων, παίχθηκε σαν ποντάρισμα σε …ρουλέτα, ξέροντας, εκ των προτέρων το νούμερο που θα “βγάλει” ο γκρουπιέρης.

Δεν ενοχλεί την Κυβέρνηση ο τρόπος, αλλά το αποτέλεσμα. Στο κάτω-κάτω η JP Morgan, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στα Ταμεία. Διορθώνεται, ωστόσο, ένας φόνος εκ προμελέτης;

ΥΓ: Με επιβαρυντικό στοιχείο τα …πράσινα παπούτσια, ο 19χρονος φοιτητής που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τα όσα τον ενέπλεξε η Αστυνομία! Και τι μ’ αυτό; Σημασία έχει ότι έγινε μια σύλληψη. Έστω κι αν ήταν λανθασμένη.

ΥΓ 2: Μια καταγγελία (εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, απ’ ό,τι φαίνεται) στην “Art Athina” έστειλε στα δικαστήρια τον υπεύθυνο της έκθεσης, ενώ …αναζητείται και η δημιουργός, που υποτίθεται ότι προσέβαλε τον Εθνικό Ύμνο. Θα αναλάβουν, πάλι, δράση οι Έλληνες δικαστές…Ντρεντ;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα