Δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού

default image

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού από την Κόρινθο ως το Κιάτο, με επιβάτη τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη

Με επιβάτη τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα, την περιφερειάρχη Πελοποννήσου κα Αγγέλα Αβούρη, την βουλευτή Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, το νομάρχη Κορινθίας κ. Νίκο Ταγαρά καθώς και τον διευθύνων σύμβουλο του προαστιακού, πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού από την Κόρινθο ως το Κιάτο. 

Πρόκειται για μια νέα κλειστή διπλή γραμμή 21 χιλιομέτρων με δυνατότητα μέγιστης ταχύτητας των συρμών 200 χιλιόμετρα ανά ώρα και διανύσαμε την απόσταση αυτή μέσα σε 15 λεπτά της ώρας. Στο σταθμού του Κιάτου οι κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμαρχος Συκιωνίων κ. Τσουλούφας, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι “για την Κυβέρνηση η περιφερειακή ανάπτυξη είναι έργα που υλοποιούνται, παραδίδονται και διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών’’. Σημείωσε ότι ο προαστιακός είναι ‘’ένα βασικό έργο υποδομής, επεκτείνεται διαρκώς εξυπηρετώντας ολοένα και περισσότερες περιοχές, διαθέτοντας 24 συρμούς, τους διπλάσιους σε σχέση με πριν από έξι μήνες. Αυξάνει συνεχώς το μεταφορικό του έργο με 122 δρομολόγια ημερησίως και παραπάνω από 20 χιλιάδες επιβάτες”.

Ο κ. Λιάπης επεσήμανε ότι “σε ένα μήνα θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το τμήμα Κόρινθος – Κιάτο”. Εξήγησε ότι αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών. “Η Κορινθία, ως αγαπημένος τουριστικός προορισμός, έρχεται ακόμη πιο κοντά στο κέντρο. Η διαδρομή Αθήνα – Κιάτο γίνεται σε περίπου μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά και από το νέο έτος, θα διαρκεί περίπου μισή ώρα λιγότερο, ενώ σε δύο χρόνια ο προαστιακός θα φτάσει στο Ξυλόκαστρο” τόνισε ο Υπουργός μεταφορών.

Οι φορείς της περιοχής ζήτησαν από τον κ. Λιάπη να αξιοποιηθεί η παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Κιάτου και τα παλαιά κτήρια του ΟΣΕ στο Κιάτο να παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Υπουργός αποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και δήλωσε ότι θα το μελετήσει.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα