Δολοφονία στο Ψυχικό: Τι κατέθεσε η χήρα του τοπογράφου

Διαβάζεται σε 4'
Δολοφονία 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό
Δολοφονία 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό INTIME

Το κουβάρι της εξιχνίασης της στυγερής δολοφονίας του τοπογράφου Π. Στάθη στο Ψυχικό τον Ιούλιο του 2024 άρχισε να ξετυλίγεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθονται δύο κατηγορούμενοι.

Στη δίκη που διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξετάστηκε πρώτη η χήρα του θύματος, με την εισαγγελέα της έδρας συχνά να σχολιάζει πως υπήρχαν πολλές «συμπτώσεις» σε αυτή την υπόθεση. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι αθώοι για τις πράξεις που τους έχουν αποδοθεί.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος στη Μύκονο φαίνεται πως ήταν η αιτία για την εκφοβισμό του πολύ πριν τη δολοφονία. Όπως ανέφερε, το 2021 είχα σημειωθεί δύο επιθέσεις σε βάρος του συζύγου της, οι οποίες τον είχαν αφήσει «κατατρομοκρατημένο μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας του».

«Είχαμε δύο περιστατικά το 2021. Είχαμε ένα το Μάρτιο μικρό περιστατικό ξυλοδαρμού και δεν δώσαμε σημασία. Μετά είχαμε τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το περιστατικό άκουσα φωνές και είδα μια μηχανή να είναι κρυμμένη κάτω από ένα δέντρο. Ακούστηκε «ένα βοήθεια χτυπήσανε το Παναγιώτη». Τον βρήκα μέσα στα αίματα. Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε «ήρθε κάποιος και όρμηξε πάνω μου και με χτύπησε. Του έριξε ο δράστης μπουνιές και έφυγε. Ο άνδρας μου πήγε κατευθείαν στην αστυνομία» κατέθεσε, εξηγώντας πως το θύμα είχε υποπτευθεί ως ηθικό αυτουργό των επιθέσεων έναν μεσίτη στη Μύκονο, εξαιτίας μιας συνεργασίας που είχαν και η οποία δεν εξελίχθηκε καλά.

Όπως υποστήριξε δε η χήρα Στάθη, το 2023 ήταν σε αναζήτηση αλλαγής οικίας μέσω μίας μεσίτριας που γνώριζε ο σύζυγος της από τη Μύκονο. Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε σε αυτό το σημείο ότι το πρώτο σπίτι που βρήκα, βρισκόταν στην οδό Μπακοπούλου και στο νούμερο όπου όπως αργότερα προέκυψε κατοικούσε εκεί ο πρώτος κατηγορούμενος κατά το χρόνο σύλληψης του.

Μάρτυρας: Στα τηλέφωνα είχαμε φτάσει με αυτό το σπίτι. Απαντούσε ένας μεσίτης, δεν προχώρησε…

Εισαγγελέας: Μετά βρήκατε σπίτι στην Πάτμου 24;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Στο υπόγειο πάρκινγκ του συγκεκριμένου κτιρίου βρέθηκαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία και διέμενε η αδελφή του κατηγορούμενου! Για αυτό το σπίτι με ποιον μιλήσατε;

Μάρτυρας: Με μια μεσίτρια. Πήγαμε και το είδαμε.

Εισαγγελέας: Είναι μια μεγάλη σύμπτωση πάντως. Ολόκληρη η Αθήνα τόσα σπίτια και εσείς βρήκατε αυτά τα δύο…

«Άκουσα τους πυροβολισμούς»

Ακολούθησε η κατάθεση συνεργάτη του θύματος, επίσης τοπογράφος μηχανικός, ο οποίος περιέγραψε τις στιγμές της δολοφονίες όπως τις έζησε. «Άκουσα τους πυροβολισμούς, κατέβηκα κάτω και είδα το μηχανάκι…. Ένα σκούτερ μαύρο, ο αναβάτης φορούσε άσπρο κράνος και ένα μαύρο τζάκετ. Το μυαλό μου πήγε στη Μύκονο, επειδή το αντικείμενο μας σε μεγάλο βαθμό ήταν εκεί, δεν πήγε το μυαλό μου σε κάποιο συγκεκριμένα. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αντιδικίες», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε κάποια επεισόδια σε βάρος του θύματος. «Κάποια μέρα φεύγοντας από το γραφείο είδα δυο πιτσιρικάδες, έγινε μια συμπλοκή, είχαν σπρώξει τον Παναγιώτη. Αυτό το περαστικό το αξιολογήσαμε χαζά, δεν δώσαμε κάποια βάση. Είπαμε ότι είναι τυχαίο. Στο επόμενο περιστατικό όμως δεν ήμουν παρών με πήρε τηλέφωνο η σύζυγος και μου είπε χτύπησαν τον Παναγιώτη. Έμαθα ότι ήταν δυο άτομα με μηχανή. Ο Παναγιώτης νόμιζε πως ήταν κάποιος κούριερ. Το καταγγείλαμε το περιστατικό αλλά δεν μάθαμε ποτέ» περιέγραψε.

Πρόεδρος: Σας είχε πει τίποτα το θύμα για το μεσίτη;

Μάρτυρας: Τον υποψιάζονταν γενικώς υπήρχε κάποια ασυμφωνία με κάποια συνεργασία και διακόψαμε κάθε επαγγελματική σχέση.

Πρόεδρος: Είχε συνοδεία;

Μάρτυρας: Τον πήγαινα εγώ σπίτι ή σύζυγος είχε άγχος. Αυτό όμως περνώντας ο καιρός είχε λίγο χαλαρώσει.

Πρόεδρος: Για αυτό το σπίτι στη Πάτμου 24 σας είχε πει; Ξέρετε ποιος τους είπε για αυτό το σπίτι;

Μάρτυρας: Από μεσίτη. Η σύζυγος ασχολιόταν.

Πρόεδρος: Κάποια στιγμή ο μεσίτης έστειλε ένα mail στο θύματα, το είχατε δει;

Μάρτυρας: Ναι, διαστρέβλωνε την αλήθεια, έκανε το άσπρο μαύρο, του χρέωνε διάφορα πράγματα για σχέδια, κλπ.

Σχετικό Άρθρο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα