Δραματικές ελλείψεις στο ΕΣΥ

Δραματικές ελλείψεις στο ΕΣΥ
Θάνατος βρέφους λογω...έλλειψης ασθενοφόρου

Με τον πλέον δραματικό τρόπο ήρθαν στη δημοσιότητα οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία

Με τον πλέον δραματικό τρόπο ήρθαν στη δημοσιότητα οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία. Ένα βρέφος που γεννήθηκε πρόωρα στο Τζάνειο Νοσοκομείο το μεσημέρι της Πέμπτης και έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως σε  ειδική μονάδα στο Γενικό Κρατικό,  άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ασθενοφόρο, που έφτασε με καθυστέρηση τριών ωρών για να το παραλάβει.

Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μόνο δύο ειδικά ασθενοφόρα για τη διακομιδή νεογνών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ένα ασθενοφόρο αντιμετώπιζε επείγουσα διακομιδή από την Κέρκυρα και το δεύτερο ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω προβλήματος στη θερμοκοιτίδα του.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ ακόμη και εντός της Παρασκευής αναμένεται να εκδοθεί  απόφαση, που θα προβλέπει τη δυνατότητα συνεργασίας του ΕΣΥ με  ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα