Έφυγε ο Αλέκος Τζανετάκος

Σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 73 ετών μετά από πολύωρη εγχείρηση ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή
- 11 Απριλίου 2010 20:30
Την τελευταία καρπαζιά της ζωής έφαγε ο αγαπημένος κωμικός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Αλέκος Τζανετάκος, καθώς άφησε σήμερα το μεσημέρι την τελευταία του πνοή.
Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή που κράτησε δέκα ώρες.
Ο Αλέκος Τζανετάκος δεν θέλησε ποτέ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να στρέψει επάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας. Προτίμησε να μείνει στην αφάνεια και στη μοναξιά του. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν. Έκανε το ντεπούτο του στον κινηματογράφο το 1957 με την ταινία “Η αρπαγή της Περσεφόνης” και μετά καθιερώθηκε ως καρατερίστας στις ταινίες της Finos Film.
Χαρακτηριστικό των ρόλων του ήταν οι “καρπαζιές” που έτρωγε σχεδόν σε κάθε εμφάνισή του από τους συμπρωταγωνιστές του. Πήρε μέρος σε περισσότερες από 250 ταινίες, αγαπήθηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες της εποχής του, αλλά οι ιθύνοντες της τηλεόρασης τον αγνόησαν, με το πέρασμα του χρόνου. Αυτή ήταν και η αιτία που τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα.