Έγκληση κατά του Ρ. Κεδίκογλου από συμβασιούχους

default image

Τρεις συμβασιούχοι κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου,με την οποία ζητάνε την ποινική του δίωξη για το αδίκημα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους,το αδίκημα διαπράχθηκε καθώς ο κ. Ρ. Κεδίκογλου δεν αυτοεξαιρέθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφάσισε για την υπόθεση των συμβασιούχων.

 Πάντα κατά τους συμβασιούχους,ο Κεδίκογλου έπρεπε να μην συμμετέχει στην επίμαχη σύνθεση της Ολομέλειας,καθώς είχε εκδώσει σε προγενέστερο χρόνο εγκύκλιο προς τους συναδέλφους με την οποία περιόριζε την έκδοση προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου οι συμβασιούχοι να παραμένουν στις εργασίες τους.

Ακόμα, οι συμβασιούχοι επαναλαμβάνουν ότι ο Ρ. Κεδίκογλου έχει διαπράξει για το ίδιο θέμα τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος,καθώς τρεις δικαστές κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων ψήφισαν τηλεφωνικά,ενώ στο κείμενο της απόφασης, φέρονται ότι ήταν παρόντες κατά τη διάσκεψη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα