Ελ.Βενιζέλος: Συνελήφθη 35χρονος που είχε κρύψει ναρκωτικά σε παιδικά βιβλία

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στη σύλληψη ενός 35χρονου προχώρησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, που είχε κρύψει σε εξώφυλλα παιδικών βιβλίων πάνω από 2,7 κιλά κοκαΐνης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα Αθηνών συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου (19/7) έναν 35χρονο, μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ελλάδα, μέσω της αεροπορικής οδού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ελέγχων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μέσω αεροπορικών οδών, κατόπιν αστυνομικών ενεργειών και profiling, εντοπίσθηκε ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος, προερχόμενος από χώρα του εξωτερικού, εντοπίστηκε να εισάγει στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, πάνω από 2,7 κιλά κοκαΐνης, την οποία είχε επιμελώς αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των εξωφύλλων 2 παιδικών βιβλίων, τα οποία είχε τοποθετήσει εντός της χειραποσκευής του.

Συνολικά, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 2.761 γραμμάριων,
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας και 2 βιβλία.

Οι συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα