Επίσκεψη Καραμανλή στον Παλαιό Ιππόδρομο

default image

Στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου στο Φάληρο ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ενημερώθηκε πάνω στα σχέδια κατασκευής του Εκπαιδευτικού Πάρ...

Στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου στο Φάληρο ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε πάνω στα σχέδια κατασκευής του Εκπαιδευτικού Πάρκου μέσα στο οποίο θα ανεγερθεί η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή.

Τον πρόεδρο της κυβέρνησης ξενάγησαν και ενημέρωσαν για τα σχέδια κατασκευής της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής τα μέλη του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, Σπύρος Νιάρχος, Φίλιππος Νιάρχος και Ανδρέας Δρακόπουλος , οι οποίοι προηγουμένως συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μετά την επίσκεψη ο πρωθυπουργός δήλωσε:

“Όπως γνωρίζετε, στις 11 Ιουνίου, υπέγραψα με τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’ Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου έργου πνοής, προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Ίδρυμα. 

Εδώ, στη δημόσια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων του Παλαιού Ιπποδρόμου, θα δημιουργηθεί το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Πάρκο. Ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους της Αθήνας. Ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ένα κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού για όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού εδώ θα ανεγερθούν οι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με ‘πράσινη ενέργεια’ και θα είναι προσβάσιμες στους συμπολίτες μας με αναπηρίες. 

Οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε, σύντομα, να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή των έργων. Θέλω για μια ακόμη φορά – και πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των πολιτών – να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Ίδρυμα και τους ανθρώπους του Ιδρύματος ‘Σταύρος Σ. Νιάρχος’ για τα όσα – πολλά και σημαντικά – προσφέρει στον Τόπο μας”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα