Επίσκεψη Λιάπη στον ΗΣΑΠ

default image

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες που παρέχουν στο επιβατικό κοινό τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση που παρέχουν στο επιβατικό κοινό τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος μετέβη σήμερα στο Αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ και ενημερώθηκε για τα έργα αναπαλαίωσης που γίνονται εκεί.

Εξερχόμενος από το σταθμό του ΗΣΑΠ ο κ. Λιάπης χαρακτήρισε αποτελεσματικό το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς το 85% των συρμών διαθέτει κλιματισμό, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα όλοι οι συρμοί του θα είναι εξοπλισμένοι με αυτά τα συστήματα. Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να βρεθεί η πιο κατάλληλη τεχνική λύση για την τοποθέτηση κλιματιστικών και στο μετρό. 

Στη συνέχεια, ο κ. Λιάπης επισκέφθηκε το κτιριακό συγκρότημα του ΗΣΑΠ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1938 και χρησιμοποιήθηκε ως συνεργείο και αμαξοστάσιο. Τις τελευταίες δεκαετίες είχε εγκαταλειφθεί και πέρσι ξεκίνησε η ανακατασκευή του. Ο υπουργός χαρακτήρισε το κτίριο χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου και πρόσθεσε ότι με την αναπαλαίωσή του όχι μόνο αναδεικνύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και συνδέεται το παρελθόν με το μέλλον του ΗΣΑΠ. Το κτίριο, εμβαδού 1.600 τμ, θα φιλοξενήσει επίσης γραφεία, αποθήκες και χώρους παραμονής του προσωπικού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα