Επίθεση κουκουλοφόρων στον ΔΟΛ

Επίθεση κουκουλοφόρων στον ΔΟΛ
Κουκουλοφόροι "έβαψαν" κόκκινα τα γραφεία του ΔΟΛ

Επίθεση στο συγκρότημα του "Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη" στην οδό Μιχαλακοπούλου έκαναν το μεσημέρι της Δευτέρας περίπου 15 κουκουλοφόροι

Επίθεση στο συγκρότημα του “Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη” στην οδό Μιχαλακοπούλου έκαναν  το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου 15 κουκουλοφόροι. Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια του ισόγειου και έριξαν κόκκινη μπογιά στο εσωτερικό, καθώς και σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν πεζή. Από την επίθεση και ειδικότερα από τα σπασμένα τζάμια, που έπεσαν στο χώρο εργασίας τους, κινδύνευσαν εργαζόμενοι στα περιοδικά “Vita” και “Cosmpolitan”.

Η επίθεση των κουκουλοφόρων στα κεντρικά γραφεία του ΔΟΛ πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρουν σε προκήρυξή τους, σε ένδειξη “αλληλεγγύης στους φυλακισμένους Νίκο Κουνταρδά (κατηγορείται για την επίθεση κατά του Χ.Πολυζωγόπουλου) και Γιάννη Δημητράκη (πρόκειται για το λεγόμενο “ληστή με τα μαύρα” στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σόλωνος). Ζητείται επίσης η απελευθέρωση των δύο, ενώ οι δράστες επικρίνουν δημοσίευμα του “Βήματος” ότι “στήνει σκευωρίες και στοχοποιεί πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς χώρους”.

Καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη επισκέφθηκαν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γ. Ανδριανός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος, οι οποίοι καταδίκασαν την επίθεση.

Στις δημοκρατίες η δημοσιογραφία ούτε χειραγωγείται, ούτε τρομοκρατείται” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος για την επίθεση των κουκουλοφόρων στο συγκρότημα του ΔΟΛ

Δεν κάμπτεται η δημοσιογραφία από τέτοιου είδους ενέργειες” τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ” άλλοτε στις λαϊκές κινητοποιήσεις και άλλοτε με ενέργειες όπως σήμερα στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», οι κουκουλοφόροι είναι πανταχού παρόντες, δίνοντας λαβή στην κυβέρνηση και πρόσχημα για την ένταση του αυταρχισμού κατά του λαού”.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα