Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ‘μασκαράδες’ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ‘μασκαράδες’ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ,υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ .(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ζημιές στην τζαμαρία των γραφείων καθώς και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα ενώ προσήχθησαν 21 άτομα

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν οι άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φυλάσσουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Περίπου 10 λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα, περίπου 20-30 άτομα που ήταν ντυμένοι μασκαράδες και κατέβαιναν την οδό Πειραιώς, φτάνοντας μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κουμουνδούρου, εκσφενδόνισαν 3-4 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή,

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε μία τζαμαρία. Μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 21 προσαγωγές από τις αναζητήσεις της Αστυνομίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε

“Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

“Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων”, καταλήγει.

Ρήγας: Εγκληματική και δολοφονική η επίθεση

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, χαρακτήρισε σε δήλωσή του την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος “εγκληματική και δολοφονική” τονίζοντας ότι “έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.”

“Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν -γιατί δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες- είναι σχέση με τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του. Ενισχύουν και στηρίζουν τη διαπλοκή και αυτά τα οποία η διαπλοκή σήμερα δεν μπορεί να κάνει, μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του” τόνισε ο κ. Ρήγας, καταλήγοντας “εμείς αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την κοινωνία που έχει πληγεί. Και το μέτωπό μας θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο ενισχυμένο απέναντι στα συμφέροντα και τη διαπλοκή”.

Καταδίκασε η ΝΔ την επίθεση

«Η Ελλάδα με πρωθυπουργό Μητσοτάκη θα γίνει Κράτος με νόμο και τάξη» τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αλλά και την σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρακόπουλος καταδίκασε «χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» όπως είπε, την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «εσκεμμένα εθελοτυφλούν μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της ανομίας και της βίας που έχει γίνει καθημερινότητα».

«Η ανοχή απέναντι στη δράση των βανδάλων που σπέρνουν ανενόχλητοι την καταστροφή, είτε στο ‘‘κράτος των Εξαρχείων’’, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δίνει το πράσινο φως για να συνεχίζεται και να διογκώνεται η ανομία» σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, στην ουσία, τον ελληνικό λαό να μην πιστεύει στα μάτια και στα αυτιά του. Κι αυτό γιατί μια Κυβέρνηση ανίκανων και ιδεοληπτικών αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της».

Κατά τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, «η ελληνική κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανοχή στη βία και την ανομία, στην οποία όλο και περισσότερο διολισθαίνει η χώρα» και κατέληξε λέγοντας «Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει Κράτος με νόμο και τάξη, με ασφάλεια για όλους τους πολίτες της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα