Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα

Διαβάζεται σε 2'
Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα
Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο MotionTeam

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για το Σαβατοκύριακο και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών ζουν με τον φόβο των πλημμυρών

Μεταβολή θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο ο καιρός στη χώρα με χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Κυριακής προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού αρχικά στη νοτιοδυτική Ελλάδα και τη νύχτα προς τη Δευτέρα και στην υπόλοιπη χώρα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη  έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. 

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα το επόμενο πενθήμερο. Στην Εύβοια όπως και την περιοχή της Αττικής έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στο χρονικό διάστημα από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Σύσκεψη για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα, κ.Δημήτρη Σταμάτη και μετά από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα ότι ενημερώθηκε το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες τους, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε και ο μηχανισμός της Περιφέρειας.  Παράλληλα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Περιφέρεια σε τομείς αρμοδιότητάς της.

Την ανησυχία με αφορμή τις προβλέψεις της ΕΜΥ για ακραία καιρικά φαινόμενα, εκφράζει ο δήμαρχος Γόρτυνος Αρκαδίας κ. Κώστας Μιχόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι υπάρχουν οικισμοί του δήμου του, όπως Καρβουνάρι, Καλυβάκια και Κατσίμπαλη, που κινδυνεύουν από ενδεχόμενο υπερχείλισης του Αλφειού ποταμού, αφού, όπως ο ίδιος σημειώνει, στον Αλφειό ποταμό δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση μετά τις φωτιές και ζητά να ενταθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

 Πιο καθησυχαστικός με δηλώσεις του είναι ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, ο οποίος επισημαίνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετά σημεία αντιδιαβρωτικά έργα και αντιπλημμυρικά, σημειώνει και αυτός όμως ότι αν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν περιοχές στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή που έχουν προγραμματιστεί.

(Πηγή: ΑΠΕ)


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα