Εξαρθρώθηκε συμμορία κλεφτών στη Βοιωτία. Κάτω των 20 ετών τα μέλη της

Εξαρθρώθηκε συμμορία κλεφτών στη Βοιωτία. Κάτω των 20 ετών τα μέλη της

Τουλάχιστον 11 κλοπές σε σπίτια, με λεία άνω των 36.000 ευρώ, διέπραξε η σπείρα από τις αρχές Ιουνίου. Τρεις συλλήψεις

Εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ευθύνονται για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του Ορχομενού και της Αλιάρτου Βοιωτίας, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 19χρονος, μία 44χρονη και μία 14χρονη ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 18χρονου συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Τουλάχιστον 11 κλοπές σε σπίτια, άνω των 36.000 ευρώ η λεία

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων, σχετικά με αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούνταν ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων, εντόπισαν το όχημα σε περιοχή της Θήβας και τη στιγμή που επιβιβάσθηκαν σε αυτό, ο 19χρονος μαζί με τις δύο συνεργούς του, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας ως σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε μονοκατοικίες.

Τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, δρούσαν κυρίως πρωινές – μεσημβρινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα των οικιών, με αιχμηρά αντικείμενα ή λοστούς, ενώ χρησιμοποιούσαν πάντα για την προσέγγιση – διαφυγή τους και τη μεταφορά των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το προαναφερόμενο όχημα.

Συνολικά διακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον 11 κλοπών – διαρρήξεων και 2 απόπειρων κλοπών, ενώ η λεία που αποκόμισαν, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 36.000 ευρώ.

Σταμάτησαν το ΙΧ 68χρονου και του πήραν τα χρήματα

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος, μαζί με δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 και 20 ετών, ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού, το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου σε περιοχή της Θήβας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες ακινητοποίησαν πεζή το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου και με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 44χρονης, ενώ γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή των μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα