Υπάρχει και το off

Υπάρχει και το off

Γιατί ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος έκανε μήνυση στον ...θεωρητικό Ανδρέα Μικρούτσικο. Η ελληνική TV σε διαρκή κατάπτωση. Κλείστε την!

Χαζεύοντας την τηλεόραση (συνήθεια που πρέπει να κόψω, όπως το τσιγάρο), την Δευτέρα το πρωί έπεσα πάνω στην εκπομπή του Στέφανου Χίου. Καλά να πάθω. Καλεσμένος ο “εθνικός σταρ”, Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, που αποκάλυψε ότι υπέβαλε μήνυση στον Ανδρέα Μικρούτσικο, γιατί άφησε αιχμές εναντίον του, σε πρόσφατη εκπομπή όπου φιλοξενούσε την Χριστίνα Αλούπη.

Μέχρι εδώ …καμιά έκπληξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν συνέχισα το ζάπινγκ, γιατί μια σαδομαζοχιστική πρωινή διάθεση, με καθήλωσε μπροστά από την οθόνη. Όπου καθώς προσπαθούσα να μαντέψω τους λόγους της έκρηξης του “εθνικού σταρ”, έπαιξε το βίντεο με τον Μικρούτσικο. Σαν …μπαρουτοκαπνισμένος κομμουνιστής, ο Ανδρέας προσπαθούσε να χειραγωγήσει την όμορφη Χριστίνα, με τη γνωστή αρλουμπολογία του, για τη γενικευμένη παρουσία στην ελληνική τηλεόραση των άλλοτε μεγάλων πρωταγωνιστών του “Ερωτοδικείου” αλλά και των επιγόνων τους, που από το πρωί, μέχρι το βράδυ κάνουν παρέλαση στα κανάλια.

Σε μια στιγμή, ο Ανδρέας (ο Μικρούτσικος) επιχειρηματολόγησε ως εξής: “Κοίτα Χριστίνα, εγώ σαν θεωρητικός της ύπαρξης και αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία και κατ’ επέκταση στην τηλεόραση…”

Τύφλα να έχει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Μπακούνιν και ο Τρότσκι. Ο Μικρούτσικος θεωρητικός. Κάτι μεταξύ Πουλαντζά και Κορνήλιου Καστοριάδη, να προσπαθεί, υπερασπιζόμενος με πάθος θέσεις και απόψεις, γιατί αυτός τα έκανε με μέτρο, ενώ τώρα έχουμε …ξεφύγει και βλέπουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ την Ρούλα Βροχοπούλου να κλαίει, ή να γελάει, ενίοτε και να χορεύει.

Τους ίδιους σούπερ-σταρ της TV, είχε καλεσμένους και ο Μάκης που μάλλον τώρα τελευταία πρέπει να αισθάνεται ολίγον τι ανασφαλής με τις θεαματικότητες. Όταν μάλιστα, ο Στιβ Κακέτσης (oh yeah) τον ρώτησε “κι εσύ ρε Μάκη, πες μας τι είσαι”, μάθαμε ότι ο Τριανταφυλλόπουλος μικρός ήταν Τροτσκιστής…

Και ο Μικρούτσικος Μαοϊκός ήταν. Κι ο Αναστασιάδης Κνίτης. Εμείς τι φταίμε; Δεν φταίμε. Είμαστε, ωστόσο, συμμέτοχοι και συνεργοί στο διαρκές έγκλημα της ελληνικής TV. Απαξιώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ουσία της δημοσιογραφίας, ακόμη και τα ίδια τα ελληνικά, μπαίνοντας στο τριπάκι και το γαϊτανάκι που στήνεται εφτά μέρες την εβδομάδα, σχεδόν επί 24ώρου βάσεως στις μικρές οθόνες.

Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι τραγουδιστές είναι ο Βας-Βας, η Άντζελα, ακόμη κι ο Εθνικός Σταρ που αποφάσισε να ασχοληθεί με την Εντίθ Πιαφ.  Δεν φταίνε αυτοί; Ούτε οι θεωρητικοί του trash. Η τηλεόραση δεν παίζει από μόνη της. Εγώ πατάω το τηλεκοντρόλ. Κι εσείς επίσης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα