Καύσωνας είναι….θα περάσει

Καύσωνας είναι….θα περάσει
Προς αναζήτηση δροσιάς... MotionTeam

Θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου αναμένονται μέχρι και την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας

Θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου αναμένονται μέχρι και την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν από το δεύτερο κύμα καύσωνα. Ήδη από την Κυριακή εφαρμόζεται το σχέδιο “Περσέας”.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε όλες τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Δύσκολη μέρα χαρακτηρίζεται η Τρίτη καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο και στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 43 και 44 βαθμούς ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς κελσίου θα διατηρηθούν έως την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας 13 άτομα προσήλθαν από την Κυριακή στο σύνολο των νοσοκομείων του ΕΣΥ με συμπτώματα θερμοπληξίας ή θερμικής καταπόνησης. Από αυτούς οι 7 παρέμειναν για προληπτικούς λόγους στα νοσοκομεία.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Δευτέρας στο οποίο σημειώνει:

1. Περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο (Τρίτη 24/7/07, Τετάρτη 25/7/07) στη χώρα. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 44 βαθμούς και πιθανώς λόγω τοπικών συνθηκών σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ανατολικής Πελοποννήσου τους 45 βαθμούς Κελσίου.
  
2. Από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα αρχίσει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (26/7/07) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 6 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Στα όριά της η ΔΕΗ

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΔΕΗ για την αναμενόμενη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας λόγω  του καύσωνα. Τη Δευτέρα σημειώθηκε νέο ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος στο ηπειρωτικό σύστημα, όπου η κατανάλωση ανήλθε σε 10.610 MW.  Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών την Τρίτη και την Τετάρτη που αναμένεται να αυξήσουν κατακόρυφα τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ καλεί όλους τους καταναλωτές να κάνουν λελογισμένη χρήση των ηλεκτροβόρων οικιακών και άλλων συσκευών, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής από τις 11:00 έως τις 15:00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα