ΚΚΕ: “Προκλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη”

default image

  “Όσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για το ρόλο του «σχεδίου Μάρσαλ» και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια. Είναι αλήθεια ότι χωρίς την αμερικανική στρατιωτική και οικονομική στήριξη τα κόμματα της ελληνικής πλουτοκρατίας δεν μπορούσαν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το ρόλο είχαν και έχουν οι κάθε είδους ιμπεριαλιστικές βοήθειες και προγράμματα“.Αυτά αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ με αφορμή τις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και του αμερικανού υφυπουργού των Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς σε εκδήλωση για το Σχέδιο Μάρσαλ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, “η πλουτοκρατία και τα κόμματά της δικαιολογημένα νιώθουν ευεργετημένοι απ’ τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Όσο και αν προσπάθησαν και προσπαθούν, ο ελληνικός λαός που πέρασε τα πάνδεινα από αυτούς, έχει και συγκεντρώνει πείρα. Αυτήν φοβούνται“.

Στο σχόλιό του το ΚΚΕ σημειώνει:”Ο Ν.Μπέρνς δικαιολογημένα συνεχάρη τους κυρίους Μητσοτάκη και Σημίτη που ήρθαν σε σύγκρουση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού για να στηρίξουν τις επεμβάσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ.Δεν προξενεί εντύπωση που οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απέφυγαν οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον Ν. Μπερνς. Δείχνει και αυτό κάτι, προπάντων την ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής“.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα