Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Μειώνεται η διαφορά Καραμανλή-Παπανδρέου

Στο 2% από 2,5% πριν από ένα μήνα έχει φτάσει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB για τον Alpha

Στο 2% από 2,5% πριν από ένα μήνα έχει φτάσει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB για τον Alpha.  Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,7% έναντι 33,7% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,7%, ο ΣΥΝ με 4,4%.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 75,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εισόδου πέντε κομμάτων στη Βουλή. Στην ερώτηση εάν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται διχασμένο καθώς το 40% τάσσεται υπέρ και το 41,9% κατά της αλλαγής ενώ 17,9% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Σταδιακά κερδίζει έδαφος ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι του Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μείωσε τη διαφορά του έναντι του προέδρου της ΝΔ στο 11,6% από 16,2%, που ήταν πριν από ένα μήνα. Στο ερώτημα «σε ποια κυβέρνηση και με ποιον πρωθυπουργό έχετε εμπιστοσύνη», το 40% απάντησε στη ΝΔ με τον Καραμανλή και το 38,1% το ΠΑΣΟΚ με τον Παπανδρέου.  

Οι πολίτες πάντως φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα καθώς το 52,7% των ερωτηθέντων απαντά ότι δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η διακυβέρνηση της ΝΔ αλλά το 61,5% εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα