Κορονοϊός: Στους 178 οι νεκροί στη χώρα μας – Κατέληξε μία ακόμη γυναίκα

Τη ζωή της από κορονοϊό έχασε μία 70χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ
- 01 Ιουνίου 2020 14:40
Στους 178 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από την επιδημία του κορονοϊού, καθώς κατέληξε πριν λίγες ώρες μια γυναίκα 70 ετών. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή το βράδυ κατέληξαν άλλοι δύο συμπολίτες μας.
Από το σύνολο των θανάτων οι 54 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης το απόγευμα της Κυριακής δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επίσης 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.