ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις για τον Κορονοϊό ( COVID-19 ). Μάθετε τα πάντα για την πανδημία του Κορονοϊού, τον εμβολιασμό, τα μέτρα και τις επιστημονικές μελέτες για τον Covid-19. Ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ και σχετικές χρήσιμες πληροφορίες.

/

Κορονοϊός: Παραδοχή από Κινέζο επιστήμονα - "Μπορεί να διέρρευσε από εργαστήριο"

Το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο κι έτσι να προήλθε η πανδημία, άφησε ανοιχτό κινέζος ιολόγος. Οι αντιθέσεις με τους ισχυρισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι Ιάπωνες κάνουν μαθήματα για να χαμογελούν χωρίς να δείχνουν περίεργοι, μετά τη μάσκα

Οι Ιάπωνες κάνουν μαθήματα για να χαμογελούν χωρίς να δείχνουν περίεργοι, μετά τη μάσκα

Οι Ιάπωνες ξέχασαν να χαμογελούν και επιστρατεύουν δασκάλους να τους μάθουν πώς να το κάνουν χωρίς να φαίνονται "περίεργοι". Πώς η χρήση μάσκας οδήγησε στο "κόμπλεξ" γύρω από το χαμόγελο.

Θετικά και αρνητικά τεστ για κορονοϊό

Κορονοϊός: 11 απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις μετά τη λήξη του συναγερμού

Τι θα πρέπει να κάνω αν κολλήσω κορονοϊό; Ισχύει η πενταήμερη άδεια από την εργασία; Πώς θα πάω επισκεπτήριο σε νοσοκομείο; Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μας ενημερώνει για τα πρωτόκολλα του κορονοΐου που ισχύουν σήμερα.

Γυναίκα απολυμαίνει τα χέρια της με ειδικό αντισηπτικό

Προειδοποίηση επιστημόνων: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά της πανδημίας

Ενώσεις που περιέχουν πολλά αντισηπτικά υγρά, σπρέι ή μαντιλάκια, που ήταν απαραίτητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενδέχεται να περιέχουν ουσίες που προκαλούν από προβλήματα στην αναπαραγωγική υγεία, έως και αύξηση βάρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Τα τεστ COVID-19 στα νοσοκομεία θα διατηρηθούν, πρόβλημα οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

"Οι βασικοί κανόνες υγιεινής θα διατηρηθούν, γιατί το πρόβλημα των νοσοκομείων μας που δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις" είπε ο πρωθυπουργός.

Φωτογραφία αρχείου

Τέλος η έκτακτη ανάγκη για τον κορονοϊό - Πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να αντιμετωπίσει μια πιθανή άλλη πανδημία

Τουλάχιστον 40 μήνες χρειάστηκαν για να δοθεί το τέλος του κορονοϊού κι από επίσημα πλέον χείλη. Ωστόσο, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος για το ενδεχόμενο νέας πανδημίας;

Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Τέλος η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον "παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία". Η ανακοίνωση έρχεται 3 χρόνια μετά την πρώτη κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού.

Όθων Ηλιόπουλος

Όθων Ηλιόπουλος: Ο κ. Πλεύρης ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων

Απάντηση στο υπουργείο Υγείας έδωσε ο Όθων Ηλιόπουλος παραθέτοντας στοιχεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα. "Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό" σχολιάζει σχετικά με τα περί "σοβαρότητας".

Γιατροί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής

Αρκτούρος: Τα πρώτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα- Πόσα καταγράφηκαν

Τι αναφέρει για τη νέα, υπερμεταδοτική μετάλλαξη η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. Πόσοι νεκροί με Covid καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, τι γίνεται με τη γρίπη και τον RSV.

Ζαΐρ Μπολσονάρου

Βραζιλία: Έφοδος στο σπίτι του Μπολσονάρου - Έρευνα για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δύο στενοί συνεργάτες του Μπολσονάρου συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια έρευνας σε βάρος του για παραποίηση των αρχείων εμβολιασμού της χώρας. Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος καταχωρήθηκε ως εμβολιασμένος, ενώ ορκιζόταν να μην το κάνει ποτέ.

Εμβόλια

Εμβόλια Covid: Οι αναφορές στον ΕΟΦ για παρενέργειες και θανάτους

Το σύνολο των θανάτων μετά από εμβολιασμό για τη λοίμωξη Covid-19, αλλά και τις ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν ή αναφέρθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο ΕΟΦ.

Η αγορά της Γουχάν

CDC: "Μύθος" η προέλευση του κορονοϊού από τα ζώα - Δεν υπάρχουν αποδείξεις

Το ενδεχόμενο ο ιός που προκαλεί την Covid-19 να προέρχεται ή να μεταδόθηκε από συγκεκριμένα ζώνα απέκλεισε ο πρώην υπεύθυνος του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών.

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Αρκτούρος: 6 απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Συμπτώματα στα μάτια, ειδικά στα παιδιά, που δεν έχει δώσει καμία άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού μέχρι σήμερα, προκαλεί η νέα παραλλαγή Αρκτούρος. Σε ποιες χώρες έχει εμφανιστεί εκτός από την Ινδία, τι θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού στην Ινδία

Αρκτούρος: Συναγερμός για τη νέα, υπερμεταδοτική μετάλλαξη του κορονοϊού στην Ινδία

Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων πριν ένα μήνα ήταν 242 και σήμερα ξεπερνούν τις 3.000. Επέστρεψαν οι μάσκες σε δημόσιες υπηρεσίες, τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό τα νοσοκομεία στην Ινδία.

Γουχάν

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία από την αγορά στη Γουχάν, παραμένει "στον αέρα" η προέλευση του ιού

Ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν στην έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία για την προέλευση του ιού και οι θεωρίες ότι ξέφυγε από εργαστήριο.

Στιγμιότυπο από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Κορονοϊός: Η παραλλαγή Όμικρον πιο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη, σύμφωνα με έρευνα

Ανησυχητικά τα ευρήματα έρευνας για την παραλλαγή Όμικρον, η οποία παρά το γεγονός ότι θεωρείται λιγότερο θανατηφόρα από τη Δέλτα, αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από τη γρίπη.