Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική
Αγωνιώδεις και συνεχείς οι προσπάθειες της πυροσβεστικής MotionTeam

Ο πύρινος εφιάλτης εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα, καθώς συνεχώς ξεσπούν νέες εστίες πυρκαγιάς εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε πευκόφυτη περιοχή στο Μπατσί της Σαλαμίνας, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 54 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Αναστάτωση σε δεκάδες οδηγούς προκάλεσε το μεσημέρι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην εθνική οδό Τριπόλεως-Κορίνθου, κοντά στα διόδια Σπαθοβουνίου. Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, .  Η φωτιά ξέσπασε στις 3:15μμ, στην άκρη της Εθνικής Οδού (!) στο ύψος των διοδίων, πριν από την Κόρινθο, με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα. Έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής κι ένα ελικόπτερο και στις 4:45 άνοιξαν και δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Η φωτιά έκαψε ελιές και αμπέλια. Η ουρά προς την Αθήνα, ξεπέρασε τα δυο χιλιόμετρα, ενώ η τροχαία έστελνε τους οδηγούς για αρκετή ώρα από την Παλαιά Εθνική Οδό.

Στην Κρήτη, η πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των οικισμών Καθιανά και Αργουλιδές του δήμου Ακρωτηρίου Χανίων, έφτασε μέχρι και τις αυλές των σπιτιών. Εκαψε αγροτοδασική έκταση και ελιές.  Επίσης στην Αγία Τριάδα Ρεθύμνου η φωτιά έκαψε περίπου 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Το δάσος του Σέιχ Σου απειλήθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά του. Στην περιοχή της διασταύρωσης των οδών Χορτιάτη και Πανοράματος κάηκαν 10 στρέμματα πουρνάρια και καλαμιές.  Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέμειναν για προληπτικούς λόγους, κατά της διάρκεια της νύχτας στην περιοχή. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης στην κοινότητα Σαμαρίνας Γρεβενών, στην Κάρυστο, στη Μυτιλήνη, στο Στρατώνι της Ιερισσού Χαλκιδικής και σε αποθήκη ξυλείας στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων και σε όλους τους νομούς της Κρήτης.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα