Μεγάλες ποινές στην υπόθεση του Παντείου

Μεγάλες ποινές στην υπόθεση του Παντείου
Βαριές ποινές για την υπόθεση του Παντείου

Ένοχοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο, την περίοδο 1992-1998, κρίθηκαν 10 από τους 13 κατηγορούμενους.

Ένοχοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 8 εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998, κρίθηκαν 10 από τους 13 κατηγορούμενους. Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στον πρώην προϊστάμενο του λογιστηρίου, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, επιβλήθηκαν τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια φυλάκισης. Οι πρώην πρυτάνεις Αιμίλιος Μεταξόπουλος και Δημήτρης Κώνστας καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 25 και 14 ετών αντιστοίχως. Ποινές κάθειρξης 16 και 14 ετών επιβλήθηκαν στους πρώην αντιπρυτάνεις, Παναγιώτη Γιετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο. Σε φυλάκιση από 10 έως 16 χρόνια  καταδικάστηκαν τρεις διοικητικοί υπάλληλοι και δύο προμηθευτές.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής για λόγους υγείας, που υπέβαλαν οι κύριοι Μεταξόπουλος, Γιετίμης, Κουτσοδημητρόπουλος, καθώς και οι δυο από τους τρεις διοικητικούς υπαλλήλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα