Μονόδρομος η λύση του Κυπριακού

default image

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπου παρέστη στο μνημόσυνο για τα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Μακαρίου

 Φόρο τιμής στον πρώτο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο απέτισε ο Κάρολος Παπούλιας με την παρουσία του στο μνημόσυνο για την τριακοστή επέτειο του θανάτου του Μακαρίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κύπριο ομόλογό του Τάσσο Παπαδόπουλο, το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψηφίους προέδρους Δημήτρη Χριστόφια και Ιωάννη Κασουλίδη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι χωρίς τη λύση του κυπριακού προβλήματος οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν πρόκειται να οδηγηθούν ποτέ σε πλήρη εξομάλυνση.”Το τραύμα το κυπριακού αφήνει το ειδικό του βάρος και στην ελληνική εξωτερική πολιτική, είναι ένα γεγονός καθοριστικό για την αδιάσπαστη συμπόρευση Αθήνας – Λευκωσίας και δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε άλλος τρόπος” τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία και το τι θα σημάνει για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ.Παπούλιας δήλωσε ότι “ο χρόνος θα δείξει εάν ήρθε η ώρα μίας εσωτερικής επανάστασης στην Τουρκία”. Σημείωσε όμως ότι η άνοδος του εθνικισμού δεν είναι καλός οιωνός αν και έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία κούρδων βουλευτών στο κοινοβούλιο αλλά και η ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε ο Ερντογάν, που δείχνει ότι θέλει να απελευθερωθεί από το “βαθύ κράτος” και τον έλεγχο του στρατού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα