Μωρό 11 μηνών θύμα της ιλαράς

Ένα βρέφος Ρομά είναι το πρώτο θύμα της ιλαράς στη χώρα μας
- 26 Οκτωβρίου 2017 17:08
Ένας θάνατος έχει καταγραφεί στη χώρα μας από επιβεβαιωμένο εργαστηριακά κρούσμα ιλαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για βρέφος Ρομά, το οποίο νόσησε και κατέληξε λόγω σηψαιμίας.
Η επιδημία ιλαράς, που πλήττει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας προκαλέσει 54 θανάτους κατά την περίοδο 2016-2017, κατά την οποία συνολικά κατεγράφησαν, πανευρωπαϊκά, 19.000 περιστατικά.
Μέχρι και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα της ιλαράς, με τη μεγαλύτερη συχνότητά τους να παρατηρείται στην Ν. Ελλάδα, ενώ πρόκειται για άτομα που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, άτομα στην ηλικιακή ομάδα 24-44 αλλά και επαγγελματίες υγείας ανεμβολίαστοι ή μη επαρκώς εμβολιασμένοι.