Ναυάγιο στο Φαρμακονήσι με 13 νεκρούς

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο. Ακόμα ένα πολύνεκρο ναυάγιο. Σκάφος βούλιαξε ανατολικά του Φαρμακονησίου. Επτά παιδιά μεταξύ των θυμάτων
- 23 Δεκεμβρίου 2015 06:00
Τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και 7 παιδιά έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικού του Φαρμακονησίου, μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο σούπερ πούμα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα, ενώ ένα ακόμη αγνοείται.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις από τους διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άντρας, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου και όχι της Κω όπως αρχικά είχε αναφερθεί.
Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας