Νίκη του λαού η μη αυτοδυναμία

Νίκη του λαού η μη αυτοδυναμία
Επίθεση στον δικομματισμό από την Αλέκα Παπαρήγα MotionTeam

"Μπίζνες για ψήφους" χαρακτήρισε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ

Τα μέτρα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην 72η ΔΕΘ δεν είναι παροχές που θα ανακουφίσουν τον λαό και θα βελτιώσουν τη θέση του, αλλά είναι “μπίζνες για ψήφους” και “δόλωμα” για να αυξηθεί η πελατεία των Τραπεζών για δάνεια, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σήμερα, κατά την επίσκεψη της στη ΔΕΘ.

Στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση αυτών μέτρων απάντησε ότι “το μάρμαρο θα το πληρώσει ο λαός”. Για το ΚΚΕ, είπε, παροχές θα ήταν η καθιέρωση κατώτατου μισθού 1400 ευρώ (μικτά) και κατώτατης σύνταξης 1160 ευρώ, η διασφάλιση σταθερής δουλειάς,ανθρώπινου εισοδήματος, λαϊκής στέγης, δωρεάν υγείας και παιδείας. Ως προς τις εκλογές της Κυριακής, η κα Παπαρήγα είπε ότι το ζητούμενο για τον λαό δεν είναι η εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και πρόσθεσε ότι η μη αυτοδυναμία θα είναι μια “μερική νίκη” και το ΚΚΕ θα πάρει υπόψη του δύο στοιχεία: Πόσο θα μειωθεί η δύναμη του δικομματισμού στις εκλογές και πόσο θα αυξηθεί η δύναμη του ΚΚΕ.

Για τη στάση του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι το κόμμα δεν μπορεί να κάνει σκόντο στις θέσεις του για να πάρει ψήφους. Επιδιώκει να δοθεί ένα γερό χαστούκι στον δικομματισμό και να χαλάσουν τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, τόνισε.

Αναφερόμενη στον ΣΥΝ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές έχουμε και προγραμματικές διαφορές, ενώ από το 1996 και κυρίως από το 2000 και μετά, το κοινωνικό ακροατήριο του ΣΥΝ δεν ταυτίζεται με το κοινωνικό ακροατήριο του ΚΚΕ. Κατηγόρησε το ΣΥΝ ότι δεν έχει ταξική συνείδηση,ενώ είπε ότι υπάρχει και ζήτημα αξιοπιστίας του,καθώς συνεργασίες του παρελθόντος κατέληξαν σε περιπέτειες τις οποίες η κ. Παπαρήγα τόνισε πως δεν θέλει να ξαναπεράσει.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις τους στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη στάση τους απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

“Με τη στρατηγική που έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είναι δυνατόν να παίξει η Ελλάδα θετικό ρόλο στο Κυπριακό και το Παλαιστινιακό,ούτε να αποτρέψει προβλήματα, ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό όνομα της ΠΓΔΜ”, είπε. Ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια και η περιοχή θα μετατραπεί σε πυριτιδαποθήκη,τόνισε η κα Παπαρήγα.

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα σε νεαρούς με μολότοφ και αστυνομικούς μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, στο οποίο εντάσσονται προβοκάτορες, ομάδες που προκαλούν επεισόδια και δυνάμεις καταστολής.Το άσυλο πρέπει να το περιφρουρήσει το πανεπιστημιακό κίνημα, είπε.

Η κα Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε νωρίτερα με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και ενημερώθηκε για τα στοιχεία που συνθέτουν την 72η ΔΕΘ. Επισκέφθηκε, επίσης, εργαζόμενους της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) που κάνουν απεργία πείνας στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα