Νικολούλη: Οι άγνωστες συνομιλίες με την Πισπιρίγκου – Όλο το παρασκήνιο της έρευνας

Διαβάζεται σε 14'
Νικολούλη: Οι άγνωστες συνομιλίες με την Πισπιρίγκου – Όλο το παρασκήνιο της έρευνας

Μετά από την δικαστική απόφαση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η Αγγελική Νικολούλη επανήλθε στην υπόθεση της Πάτρας, αποκαλύπτοντας άγνωστα στοιχεία και το παρασκήνιο της έρευνας.

Ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε χθες, Παρασκευή (29/03), η Ρούλα Πισπιρίγκου, με το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να της επιβάλλει ισόβια κάθειρξη.

Η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία είχε ασχοληθεί εκτενώς με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, εξασφαλίζοντας μαρτυρίες και παίρνοντας συνεντεύξεις τόσο από την 35χρονη όσο και από τον σύζυγό της, επανήλθε το βράδυ της Παρασκευής (29/03), με συνταρακτικά στοιχεία, αποκαλύπτοντας το έντονο παρασκήνιο μέσα που “φώτισε” τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή με την μικρή Τζωρτζίνα να παίζει χαρούμενη και ανέμελη ποδόσφαιρο σε γήπεδο της Πάτρας, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Ήταν λίγο πριν παγιδευτεί στην φονική αγκαλιά της μάνας που την έφερε στην ζωή. Το κοριτσάκι φώναζε σε αυτό το βίντεο «κέρδισα, κέρδισα».

«Αν σήμερα κάποια κέρδισε και δικαιώθηκε, αυτή είναι η 9χρονη Τζωρτζίνα» είπε στην αρχή της εκπομπής η Αγγελική Νικολούλη.

Στο “φως” βγήκαν οι σημαντικές μαρτυρίες προσώπων που γνώριζαν πολλά και οι Αρχές δεν τις αξιοποίησαν. Ακούστηκαν και οι συνομιλίες της «μητέρας» με την Αγγελική Νικολούλη. Η ίδια ζητούσε επίμονα να μάθει πριν και μετά τις εκπομπές για τα στοιχεία που θα παρουσιάζονταν και για το ποιες πληροφορίες έφταναν στο τηλεφωνικό κέντρο.

Η αντίδρασή της παιδοκτόνου τη νύχτα της αποκάλυψης στο «Τούνελ» που πάγωσε την κοινή γνώμη για το «παιδί που μίλησε από τον τάφο του…» ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Ήταν λίγες μέρες πριν την σύλληψη της όταν η Αγγελική Νικολούλη ενημερώθηκε στην εκπομπή για την κεταμίνη που βρέθηκε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Η κεταμίνη και η επιμονή της Ρούλας να μάθει

Η δημοσιογράφος σοκαρισμένη είχε αναφέρει πως «ένα από τα τρία παιδιά, φαίνεται να μιλάει στους ερευνητές μέσα από τον τάφο του». Σύμφωνα με την αξιόπιστη πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή, το σημαντικό στοιχείο που είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια της εξονυχιστικής έρευνας ήταν η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας.

Την επόμενη ημέρα, η μητέρα από την Πάτρα κάλεσε την Αγγελική Νικολούλη στην προσπάθειά της να μάθει τι έλεγε εκείνο το ανώνυμο τηλεφώνημα, στον αέρα της εκπομπής.

«Βρίσκουν κάτι; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι όπως το είπες, κάτι πάθαμε μέσα στη νύχτα και έχουμε καρδιακούς στην οικογένεια. Μακάρι να βρουν, να μάθουμε και εμείς τι έγινε».

Για έναν άνθρωπο που χτύπησε βάσει σχεδίου σε χώρο Νοσοκομείου κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των γιατρών, είχε κάνει λόγο τότε η δημοσιογράφος.

Λίγες ημέρες αργότερα, στην πρώτη εκπομπή του Απριλίου του 2022 και ενώ η μητέρα είχε συλληφθεί, ένα τηλεφώνημα από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία της Τζωρτζίνας έφερε τα πάνω κάτω. Όπως ανέφεραν η μητέρα από την Πάτρα είχε ζητήσει η 9χρονη Τζωρτζίνα να ταφεί μαζί με το τάμπλετ της.

Τι λέει σήμερα η μητέρα του διπλανού θαλάμου στο Καραμανδάνειο

Τη στιγμή που η Αγγελική Νικολούλη παρουσίαζε ζωντανά στον αέρα μαρτυρίες για την μέρα που η Τζωρτζίνα έπεσε σε κώμα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή.

Απάντησε στα όσα ισχυρίστηκε η μητέρα παιδιού από τον διπλανό με την Τζωρτζίνα θάλαμο. Της είχε αναφέρει πως η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή και της ζήτησε να μπει πάλι στο δωμάτιο για να μην την δει.

Η γυναίκα μετά την έκδοση της απόφασης, μίλησε ξανά στο «Τούνελ».

Αγγελική Νικολούλη: Φαίνεται πως εσύ έπαιξες καθοριστικό ρόλο στο να σωθεί την πρώτη φορά η Τζωρτζίνα, να γυρίσει στην κυριολεξία από το θάνατο.

Μάρτυρας: Εγώ απλώς ανέφερα αυτό που κατάλαβα και ό,τι πρόλαβα να δω. Το σημαντικό είναι ότι βγαίνει τώρα η αλήθεια στο φως… Κάτι που τότε, όταν άνοιγα την πόρτα του διπλανού θαλάμου στο Νοσοκομείο, δεν μπορούσα να φανταστώ.

Αγγελική Νικολούλη: Μετά τη μαρτυρία σου στην εκπομπή, σε αναζήτησαν από τις Αρχές; Σε κάλεσαν να καταθέσεις;

Μάρτυρας: Όχι, όχι, τίποτα, κανένας, μόνο με εσάς είχα μιλήσει.

Απρίλιος 22: Το θέατρο στη φίλη της μέσα από το νοσοκομείο

Μια φίλη της Ρούλας αναφέρθηκε στα όσα της έλεγε η ίδια μέσα από το Καραμανδάνειο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

«Τη ρώτησα: «είσαι σε μονόκλινο;», μου λέει «όχι δίκλινο». Ρωτούσα γιατί φοβόμουν μην συμβεί κάτι, επειδή ήταν πρόσφατος, λίγων ημερών ο θάνατος της μπέμπας. Τη ρωτούσαμε οι γνωστές της αν έχει παρέα στο νοσοκομείο και μου έλεγε, «είναι δίπλα μου μια άλλη μητέρα. Την βλέπω εδώ. Και μάλιστα όταν μου είπε για την ανακοπή στο τηλέφωνο μου μετέφερε λεπτομέρειες, ότι τράβηξε δήθεν την κουρτίνα να μην δουν η άλλη μητέρα και το παιδί της την Τζωρτζίνα, και της είπε να βγει έξω.»

Το ηχητικό ντοκουμέντο που η εκπομπή έφερε στο φως της δημοσιότητας, με την μητέρα να μιλά για την κρίση της κόρης της, στο νοσοκομείο, είχε προκαλέσει σοκ.

«Μόλις πήγαμε να φύγουμε έκανε μια κρίση πάλι με εμετό και την έκανε πάλι λίγο τώρα πριν. Βήχει και της έρχεται εμετός και δεν βγάζει τίποτα και την κράτησαν μέσα να την ψάξουν κι άλλο. Αυτοί δεν ξέρουν τι ψάχνουν, έρχονται και με κοιτάνε με ένα βλέμμα της αγελάδας, το ηλίθιο. Τους λέω εξετάσεις πότε θα κάνουμε;» έλεγε με θράσος τότε στην φίλη της.

Η Αγγελική Νικολούλη είχε ζητήσει από τη Ρούλα ζωγραφιές της Τζωρτζίνας. Τη μία με τα τρία αγγελάκια δεν την παρουσίασε ποτέ… Οι άλλες που εμφανίστηκαν στην εκπομπή έδειξαν πολλά για την ψυχούλα του παιδιού.

«Μας έλεγε ότι πεθαίνει για να μην τη χωρίσει το παιδί μας…»

Μια μαρτυρία που σοκάρει αποκάλυψε το «Τούνελ» από πρόσωπο που γνώριζε πολλά. Ο γιος της οικογένειας είχε σχέση με την Ρούλα πριν τον Μάνο. Τους έλεγε ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια και πεθαίνει για να την αφήσουν να ζήσει τον έρωτά της με το παιδί τους! Τους δημιούργησε με την εμμονή της πολλά προβλήματα. Μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας έκανε τότε.

«Αυτή η γυναίκα είναι ένα κεφάλαιο της ζωής της οικογένειας μου που πραγματικά θέλω να ξεχάσω αλλά δεν μπορώ», ανέφερε η μάρτυρας.

«Πρώτα από όλα λυπάμαι για αυτήν γιατί είναι άρρωστη και κυρίως λυπάμαι που επέτρεψε το σύμπαν, η φύση, ο θεός, να γίνουν τέτοια πράγματα και να φύγουν αθώες ψυχούλες. Ευτυχώς που το δικαστήριο κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και της έδωσε αυτά που πρέπει να λάβει… Αυτό πιστεύουμε εμείς…

Τώρα όμως τρεις ψυχές έφυγαν από τη ζωή με τέτοιο τρόπο που ούτε καν να το σκέφτομαι… δεν θέλω. Δυστυχώς επέτρεψε η ζωή να τυφλωθούν όλοι και να μην εμποδίσουν να συμβεί ότι έγινε. Εγώ έχω βγει από τα ρούχα μου και με το σύστημα.. που δεν έχει κανείς τη μαγκιά να βγει και να πει έκανα λάθος έπρεπε να φωνάξω, να πω εγκαίρως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή τη γυναίκα. Μιλώ για γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικές υπηρεσίες και αφήνω τελευταίους τους συγγενείς.»

«Μου είχε πει ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την αδερφή της…»

Το «Τούνελ» μίλησε ξανά με μάρτυρα που βρέθηκε κοντά στην Τζωρτζίνα λόγω ιδιότητας λίγο πριν το τραγικό της τέλος και περιγράφει τα όσα είδε.

«Είδα δυο γονείς όταν πήγα αδιάφορους. Ο πατέρας ήταν έξω με την μηχανή και έναν φίλο του και η μητέρα μέσα με μια φίλη της. Η Τζωρτζίνα ήταν στον καναπέ σε μια στάση 120 μοιρών. Ξαπλωμένη για πολλές ώρες γιατί εγώ όταν την βρήκα έβγαζε κραυγές και έκλαιγε. Ενημέρωσα ότι θα έπρεπε να αλλάζουν στάση στο παιδί ανά είκοσι λεπτά περίπου για να μην πονάει. Όση ώρα ήμουν με το παιδί δεν ασχολήθηκε κανείς. Η μητέρα μου έλεγε τα πράγματα αρκετά μπερδεμένα. Όταν την ρώτησα αν είχε πάει την Τζωρτζίνα σε ψυχολόγο πριν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση μου είπε ότι δεν χρειάστηκε γιατί είναι ένα αρκετά δυνατό παιδί. Μου είπε ότι είχε βρει νεκρή την αδερφή της και το ξεπέρασε. Με σόκαρε η απάντηση της.», είπε χαρακτηριστικά.

«Το άγχος μου ήταν το πώς θα μιλήσω σε αυτούς του δυο γονείς που είχαν θάψει ήδη τα δύο τους παιδιά και το τρίτο ήταν σε αυτή την κατάσταση. Παρόλα αυτά είδα δυο γονείς απαθείς. Είχα ζητήσει να φέρουν την Τζωρτζίνα μετά την αξιολόγηση στον χώρο μου και εκείνη αρνήθηκε. Τους είχα προτείνει να πάνε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα αλλά και πάλι ήταν αρνητική η μητέρα. Δεν είμαι δικαστής αλλά αυτό που θέλω είναι δικαίωση για αυτά τα παιδιά. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα έτσι και αλλιώς», κατέληξε.

Απρίλιος 22: Η ενοχή της Ρούλας μέσα από τα μάτια του Μάνου

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα είχε μιλήσει στην Αγγελική Νικολούλη τον Απρίλιο του 2022 όταν η έμπειρη δημοσιογράφος είχε αναδείξει την υπόθεση. Ο ίδιος με ψυχραιμία αναφέρθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά και στις κατηγορίες εις βάρος της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους.

«Μετά από εννέα χρόνια γάμου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή, να βγω έξω από ένα δικαστήριο και να υποστηρίξω ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της, πόσο μάλλον τα δικά μου. Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, η εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας όταν έγινε. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ, αλλά ήταν δίπλα μου και στήριξαν την επιλογή μου.»

«Δεν υπήρχε κανένας να μου πει κάτι αρνητικό για τη Ρούλα που να με βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που μου είχε και η ίδια παραδεχτεί, ήταν μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη με το θάνατο της γιαγιάς της και εξαιτίας του τότε χωρισμού της και ήταν σε μία κατάθλιψη.»

«Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Το μόνο που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα ψέμα. Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;», κατέληξε.

Πάτρα: Όταν ο Μάνος ζητούσε να βρεθεί στο ίδιο κελί με την Ρούλα

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και την τελευταία επικοινωνία με τη Ρούλα. «Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί».

Αναφέρθηκε και στη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

«Πριν την τετραπληγία της, δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση. Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω.»

Στην εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στο «Τούνελ», ο πατέρας των τριών κοριτσιών κράτησε ξεκάθαρη στάση απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του, απείλησε πως θα τη σκοτώσει εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν ανατριχιαστικό οιωνό.

«Θα σταθώ απέναντί της. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά.»

«Την Τζωρτζίνα την είδα δύο ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας στον ύπνο μου. Ήταν ζωντανή αυτή και η Ρούλα νεκρή, κάτι μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και για τα αδελφάκια της. Την ευχαριστώ γι’ αυτό και επειδή βοήθησε να φανεί η αλήθεια για όλα. Έχω πει πως θα προτιμούσα να έφευγα εγώ και να γύρναγαν πίσω τα παιδιά μου.»

Η αντίδρασή της όταν μίλησε στο «Τούνελ» η πεθερά της

Η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη σε συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη, εμφανώς συγκινημένη και ταραγμένη μίλησε για τα τρία αδικοχαμένα της εγγόνια και υποστήριξε πως δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν ήθελα τον γάμο τους. Ήταν δική τους επιλογή. Έχουν φύγει τρία παιδιά, δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Δεν είχαμε αντιληφθεί το παραμικρό. Εμένα με ενδιαφέρει να δούμε τι έχει συμβεί με τα παιδιά, από τι φύγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε την επικοινωνία που είχε η δημοσιογράφος με την πεθερά της. Τότε εκνευρισμένη κάλεσε την Αγγελική Νικολούλη για να «ζητήσει το λόγο…»

Ρούλα: Απ’ ότι έμαθα ψάχνεις πολύ εδώ… Επικοινωνείς με πρόσωπα κοντινά μου. Δεν πιστεύεις αυτά που σου λέω;

Αγγελική: Θέλω να έχω και προσωπική άποψη. Αυτό δε σημαίνει ότι μου λες ψέματα.

Ρούλα: Πήρες και την πεθερά μου τηλέφωνο;

Αγγελική: Ναι, μιλήσαμε. Γιαγιά είναι και πονάει. Τρία εγγονάκια έχασε.

Ρούλα: Σου είπε κάτι διαφορετικό; Αφού έχουμε επαφές. Με προσέχει. Ανησυχεί για μένα. Τι νόμιζες; Ότι δεν μιλάμε;

Αγγελική: Σε ενόχλησε που της μίλησα;

Ρούλα: Να ξέρεις πως ότι σου λέω είναι αλήθεια. Η ίδια ενοχλήθηκε που την πήρες τηλέφωνο και μου το είπε.

Στο «Τούνελ» είχε μιλήσει και ο πατέρας της Ρούλας, δηλώνοντας πεπεισμένος πως η κόρη του είναι αθώα και την κατηγορούν άδικα.

«Αν μπορούσα να δώσω την ψυχή μου για να σταματήσουν να διαπομπεύουν τα παιδάκια, τις ψυχούλες που χάθηκαν και να φωνάζουν την κόρη μου φόνισσα, θα την έδινα», τόνισε.

Το παρασκήνιο της απόφασης

Ψυχρή και ανέκφραστη στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου. Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μαυροντυμένη και φορώντας μία μάσκα στο πρόσωπο όπου διακρίνονταν μόνο το παγερό της βλέμμα, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με σηκωμένα τα μανίκια για να διακρίνεται το τατουάζ με το όνομα «Τζωρτζίνα», και τη φράση «Life goes on» (η ζωή συνεχίζεται), συνοδευόμενη από πέντε αστυνομικούς εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου και έλαβε τη θέση της στο εδώλιο. Από το πλευρό της δεν έφυγε στιγμή η αδελφή της, Δήμητρα.

Λίγη ώρα μετά μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος με ικανοποίηση και ανακούφιση άκουσε την ποινή που επιβλήθηκε στην πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του.

Η μόνη φορά που μίλησε η κατηγορούμενη προς την Έδρα ήταν μετά την εκφώνηση της απόφασης, όταν η πρόεδρος της είπε:

«Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» με εκείνη να απαντά:

«Την έχω ασκήσει ήδη» με εμφανή εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο πρόσωπό της.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η στάση της Πισπιρίγκου τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Συνομιλούσε χαμογελώντας με τον συνήγορο της Αλέξη Κούγια λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Πριν ακούσει την απόφαση είπε αστειευόμενη στους συγγενείς της: «Ισόβια σε 15 χρόνια, εντάξει είμαστε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα