Ομλία Καραμανλή στους Δελφούς

default image

Την έναρξη διημερίδας του Πολιτιστικού και Ευρωπαϊκού Κέντρου στους Δελφούς κήρυξε απόψε ο Πρωθυπουργός

Στην έναρξη της διημερίδας του Ευρωπαϊκού και Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μίλησε το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η ημερίδα οργανώνεται με αφορμή την τριπλή επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 50 χρόνων απο την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης και 30 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην έναρξη της διημερίδας παρέστη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso.

Η Ενωμένη Ευρώπη χρωστά την γέννηση, την επιβίωση, την εμπέδωση και την εξέλιξή της, σε πολιτικούς άνδρες και γυναίκες που πίστεψαν σ’ αυτή τη μεγάλη ιδέα. Σε πολιτικούς, όπως κατεξοχήν υπήρξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είχαν τη διορατικότητα να διακρίνουν την ενότητα μέσα από την πολυμορφία της ηπείρου μας. Που εργάστηκαν για μια Ένωση πρωτίστως των λαών και των αρχών: της εθνικής ανεξαρτησίας και ασφάλειας των μελών της, των δημοκρατικών ελευθεριών, της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και προόδου” είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή της Ελλάδας στην περαιτέρω ενίσχυση των ευρωπαϊκών ιδεωδών, ως γενέτειρα της έννοιας της Ευρώπης και των αρχών πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο ενιαίος πολιτισμός της, λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Σ’ αυτή την ανάγκη για μια σύγχρονη άμιλλα των ιδεών για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, η Ελλάδα, γενέτειρα της έννοιας της Ευρώπης και των αρχών πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε ο ενιαίος πολιτισμός της ηπείρου μας, μπορεί και οφείλει στο πλαίσιο της Ένωσής μας να συνεισφέρει ουσιαστικά“.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και πρόσθεσε πως ” η Ευρώπη σήμερα οφείλει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση μιας σειράς πολύπλοκων και κρίσιμων παγκόσμιων προβλημάτων: του πολέμου και της εξαθλίωσης, των επιδημιών και των περιφερειακών ανισοτήτων, της τρομοκρατίας, αλλά και της κλιματικής αλλαγής – της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα”.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα