Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση
Αισιόδοξος για την οικονομία ο Καραμανλής

Σημαντική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική επιτήρηση

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι πρόκειται για καθοριστική εξέλιξη για την πορεία της χώρας προς την πραγματική σύγκλιση και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους πολίτες ”
με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία μα καμία αμφισβήτηση η ΕΕ επιβεβαιώνει τόσο την ορθότητα όσο και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που συναποφασίσαμε πριν από 3,5 χρόνια και έκτοτε απαρέγκλιτα αποφασιστικά και υπεύθυνα ακολουθούμε“.Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι χάρη στην πολιτική που ακολουθήθηκε μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 7,8% του ΑΕΠ στο 2,6% και για πρώτη φορά από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, το έλλειμμα κυμάνθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο από τα όρια που θέτει η ΕΕ στα μέλη της. Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την είσοδο της χώρας στην οικονομική επιτήρηση.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται για να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, για να μειωθεί περισσότερο η ανεργία και για να δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και πραγματικά κοινωνικό κράτος. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ”
η δημοσιονομική εξυγίανση μας επιτρέπει σταδιακά αλλά σταθερά να εστιάσουμε τις δράσεις μας στη συνέχιση της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, κυρίως όμως των οικονομικά ασθενέστερων, μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε περισσότερους πόρους για πολιτικές κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, για την παιδεία και την υγεία, για την απασχόληση, τη υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας. Έχοντας ως μόνιμη επιδίωξή μας το χτίσιμο μιας αληθινά ισχυρής Ελλάδας, μιας κοινωνίας συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς“.
Παπανδρέου: “Με τεχνητό τρόπο”Το διάγγελμα Καραμανλή προκάλεσε αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία
“μπήκε με τεχνητό τρόπο μπήκε η ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιτήρησης και με τεχνητό τρόπο γίνεται η έξοδος. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε υπόγεια συμφωνία της κυβέρνησης με την Κομισιόν”.O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου σχολίασε:”
O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον επίτροπο Χοακίμ Αλμούνια, τόνισε ότι, η Ελλάδα πρέπει να βγει αμέσως από την επιτήρηση, στην οποία άλλωστε δεν έπρεπε ποτέ να έχει τεθεί. Ο κ. Καραμανλής, διέπραξε συνειδητά το έγκλημα της “απογραφής”, προκειμένου:Πρώτον, να αθετήσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό.Δεύτερον, να συκοφαντήσει το ΠΑΣΟΚ για τις δικές του ολιγωρίες, για τις δικές του επιλογές.Τρίτον, να χρησιμοποιήσει την “απογραφή” ως όχημα για την επιλογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής, με την οποία επί τρία χρόνια πραγματοποίησε την πιο άγρια αναδιανομή εισοδήματος, από τους πολλούς και ασθενέστερους, στους λίγους και ισχυρούς. Την “απογραφή” την πλήρωσε και την πληρώνει σκληρά ο ελληνικός λαός. Πέρα από τον τραυματισμό του κύρους και της διεθνούς θέσης της χώρας, η μέση ελληνική οικογένεια είδε το εισόδημά της να μειώνεται, την ακρίβεια να εκτινάσσεται, ενώ υπήρξε τεράστιας έκτασης φορολογική επιδρομή στους άμεσους και έμμεσους φόρους.Η πολιτική αυτή, με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με την διαρκή συμπίεση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, γιατί όπως τεχνητά μπήκαμε στην επιτήρηση, εξίσου τεχνητά εξερχόμαστε, προκειμένου να συνεχιστεί και να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ίδια οικονομική πολιτική.Προσθέτως, είναι φανερό ότι, στις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν τεθεί θέματα τα οποία δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός.Το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτές τις συζητήσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, στην άσκηση της οικονομικής του πολιτικής και της πολιτικής του στο ασφαλιστικό, ως κυβέρνηση.Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής, απέκρυψε το δεύτερο σκέλος των τεχνασμάτων της κυβέρνησής του, των επιπτώσεων, δηλαδή, που θα έχει η εν μία νυκτί εκτίναξη του ΑΕΠ κατά 26%. Απέκρυψε τον λογαριασμό ο κ. Καραμανλής. Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το 2007, περισσότερα από 2 δις. ευρώ αναδρομικά και πάνω από 500 εκ. ευρώ κάθε χρόνο επιπλέον συνδρομή στο κοινοτικό ταμείο, ενώ ταυτόχρονα θα χάσουμε 1,5 δις. ευρώ από τα εγκεκριμένα χρήματα του Ταμείου ΣυνοχήςΕπίσης, η έξοδος από την επιτήρηση δεν πρόκειται να έχει καμία θετική επίδραση στο εισόδημα της οικογένειας, γιατί η πολιτική της Ν.Δ. στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση των ολίγων και στη διευθέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.”.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος απάντησε στον κ.Ευθυμίου τονίζοντας:
“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σήμερα, η Ε.Ε επιβεβαίωσε περίτρανα με την απόφασή της ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το νοικοκύρεμα της οικονομίας απέδωσε απτά αποτελέσματα, καθώς το έλλειμμα από 7,8% του ΑΕΠ περιορίστηκε στο 2,6%”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα