Παραδέχεται σκάνδαλο στις προμήθειες

Παραδέχεται σκάνδαλο στις προμήθειες
Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Εξαγγελίες για προσλήψεις γιατρών την επόμενη τριετία έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απεργούν

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία την Πέμπτη, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων. Στα νοσοκομεία της περιφέρειας η απεργία είναι 24ωρη ενώ στην Αττική οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας 9   με 3 στην Αττική ενώ στάση 9 με 1 εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.  

Ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή, εξήγγειλε την πρόσληψη 4.500 γιατρών την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε ότι εκδίδονται  διαπιστωτικές πράξεις για 6.500 νοσηλευτές καθώς και τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης. 

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό επίπεδο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  παραδέχθηκε μεν ότι υπάρχει σκάνδαλο προμηθειών στο χώρο της Υγείας εκτίμησε όμως ότι αυτό διαρκεί σαράντα χρόνια. σημειώνοντας ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης έβαλε τα θεμέλια για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν στοιχειοθετούνται, εκτός εάν αποτελούν έμμεση παραδοχή για αυτά που παρέλαβε η κυβέρνηση.  

Απαντώντας στο ερώτημα εάν οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν εντολή να «χτυπούν» το Γιώργο Παπανδρέου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Προσπάθησε επίσης να διατηρήσει χαμηλούς τόνους σημειώνοντας με νόημα ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη να κρατήσουν την αντιπαράθεση σε υψηλό επίπεδο και κάθε εκτροπή καταδικάζεται από τον ελληνικό λαό.

 

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε το τοπίο μετά από δημοσιεύματα που έφεραν τον υπουργό Οικονομίας να δηλώνει ότι το επόμενο σκάνδαλο θα είναι στο χώρο της Υγείας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γιώργο Αλογοσκούφη και δεν υπάρχει τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα