Παροχές εν όψει εκλογών

Παροχές εν όψει εκλογών
Ο υπουργός οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης

Προαναγγελία παροχών θεωρούνται οι αναφορές του Γιώργου Αλογοσκούφη στο κοινωνικό κράτος, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής επιτροπής

Προαναγγελία παροχών θεωρούνται οι αναφορές του υπουργού οικονομίας και οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη στο κοινωνικό κράτος και την σημασία της κοινωνικής συνοχής, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής επιτροπής. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε και πάλι για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι η εξυγίανση της οικονομίας θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο κάθε Έλληνα, και έκανε λόγο για «νέες δεσμεύσεις» της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μείωση της φορολογίας για μισθωτούς και συνταξιούχους μετά το 2009.

Πατάμε σε στέρεες βάσεις. Δεν κάνουμε πολιτική με δανεικά. Στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά παράλληλα μειώνουμε τη φορολογία των πολιτών. Η εξυγίανση της οικονομίας θα έχει και τα επόμενα χρόνια άμεσο αντίκτυπο στο εισόδημα του μέσου πολίτη” σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Κατά την ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ο Γ.Αλογοσκούφης χαρακτήρισε σταθμό για την Ελλάδα την απόφαση του Ecofin για τον τερματισμό της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, σημείωσε ότι “η προσπάθεια αυτή συνοδεύτηκε από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε μείωση της ανεργίας” και πρόσθεσε ότι η προσαρμογή συνεχίζεται με διαρθρωτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, επιδιώκοντας τον μεσοπρόθεσμο στόχο των ισοσκελισμένων ή και ελαφρά πλεονασματικών προϋπολογισμών ως το 2010.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι κατά τη χρονική περίοδο που ξεκίνησε η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη, προσθέτοντας τρία χρόνια αργότερα αποδεικνύεται ότι “όχι μόνο κατορθώσαμε να αποφύγουμε την ύφεση και να πετύχουμε μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, πρωτοφανή στα χρονικά της Ευρωζώνης, αλλά κατορθώσαμε να αλλάξουμε και τον τρόπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αφού η ανάπτυξη προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές και όχι από τις υψηλές δημόσιες δαπάνες”.

Για αλχημείες στην οικονομία κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, υπογράμμισε ότι ” μπήκαμε σε μια επιτήρηση που δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ όλα τα στοιχεία λίγο πριν τις εκλογές για την ελληνική οικονομία, είχαν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ. Στόχος ήταν η μείωση της αξιοπιστίας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και πρόσχημα για την μη πλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων που ήξεραν ότι δεν θα υλοποιήσουν”.

Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πλήθος στοιχείων δείχνουν ότι «η διαχείριση της ΝΔ βασίζεται σε αλχημείες και συγκαλύψεις και σε πλήρη αδιαφάνεια», ενώ υπογράμμισε ότι με την οικονομική της πολιτική οδήγησε σε τεράστια αναδιανομή εισοδημάτων από τους πολλούς στους λίγους. “Κάθε ελληνική οικογένεια στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας επιβαρύνθηκε με 245 ευρώ μηνιαίως”, είπε η κα Παπανδρέου, “ενώ την ίδια στιγμή μειώθηκε η συνολική φορολογική επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα