ΠΑΣΟΚ: “Νοθευμένη η απόφαση” για τους συμβασιούχους

ΠΑΣΟΚ: “Νοθευμένη η απόφαση” για τους συμβασιούχους
Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Ρωμύλος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", η απόφαση κόλαφος για τα αιτήματα των συμβασιούχων, πάρθηκε με "πλαστό" τρόπο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος”, η απόφαση κόλαφος για τα αιτήματα των συμβασιούχων, πάρθηκε με “πλαστό” τρόπο. Συγκεκριμένα κατά την διάσκεψη της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, τρία μέλη απουσίαζαν και ο πρόεδρος του ΑΠ  Ρ. Κεδίκογλου αντί να αναβάλει τη διάσκεψη ως όφειλε, προχώρησε τη διαδικασία, επιτρέποντας στους τρεις απόντες να ψηφίσουν τηλεφωνικά, κάτι που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Μάλιστα, για να μην υπάρξει πρόβλημα, οι απόντες δηλώθηκαν ψευδώς ως παρόντες, διότι ο νόμος απαιτεί απαρτία για τη λήψη αποφάσεων. Φάνηκε έτσι η σπουδή του ΑΠ να εξανεμίσει τις ελπίδες των συμβασιούχων. Η  αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για “νοθευμένη απόφαση” και ζήτησε την παραίτηση του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου.

“Όταν νοθεύεται η απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο ασφάλειας δικαίου στη χώρα”, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο ο βουλευτής του Συνασπισμού, Δ. Στρατούλης, έκανε λόγο για “δικαστικό και πολιτικό πραξικόπημα”. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε τον Ευ. Βενιζέλο ότι δέχεται αβασάνιστα τις καταγγελίες ενώ για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι “είναι πάγια τακτική του να κρίνει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, αφού όταν δεν το βολεύει πολιτικά, την πυροβολεί”.

Οι καταγγελίες θα ερευνηθούν, αφού είναι σαφέστατο ότι υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση κατά την λήψη της απόφασης. Πέρα όμως από τον κ. Κεδίκογλου, απαντήσεις οφείλει και ο πρωθυπουργός. Για ποιο λόγο εξήγγειλε, κατά την προεκλογική περίοδο το 2004, ότι θα μονιμοποιήσει 250.000 συμβασιούχους; Γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι αυτό που υποσχόταν δεν ήταν εφικτό; Ρητορικό το ερώτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα