Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη Σαλαμίνα

Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη Σαλαμίνα
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ "ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ" ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ (18/07/07) EUROKINISSI

Την Σαλαμίνα επισκέφτηκε χτες η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπου είχε συνομιλίες με κατοίκους και φορείς και μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση.

Την πυρόπληκτη Σαλαμίνα επισκέφτηκε χτες η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κυρία Παπαρήγα περιόδευσε στη πυροσβεστική υπηρεσία της Σαλαμίνας και αργότερα συνομίλησε με κατοίκους και φορείς στην περιοχή Φανερωμένης με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους πυροσβέστες που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τις φλόγες, των οποίων το έργο εξήρε, και ζήτησε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. ” Εδώ από τη Σαλαμίνα, που υπάρχουν προβλήματα με πυρκαγιές, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σώμα της Πυροσβεστικής, στους πυροσβέστες, μόνιμους και εποχικούς και να εκφράσουμε την αντίθεση μας με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήδη έπρεπε να έχει εξαγγείλει ικανοποίηση των αιτημάτων τους, και μισθολογικών και άλλων, μονιμοποίηση των εποχικών. Στο κάτω- κάτω όφειλε να το κάνει ήδη αυτή τη στιγμή, που οι πυροσβέστες, σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μια τεράστια μάχη“, δήλωσε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα και συνέχισε λέγοντας πως ” ανεξάρτητα απ’ τις όποιες κριτικές παρατηρήσεις αναφέρονται στους πολιτικούς σχεδιασμούς, στην πολιτική ηγεσία και στην ηγεσία των Σωμάτων, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ηρωική, μακριά απ’ τις οικογένειες τους, κινδυνεύει η ζωή τους, οι συνθήκες είναι αφόρητες. Και εδώ δεν πρόκειται για ένα θέμα που θα περάσει, δεν είναι εποχικό, κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες μάχες, φέτος ακόμα περισσότερο. Η κυβέρνηση, λοιπόν, όφειλε και ζητάμε να το κάνει τώρα, να εξαγγείλει την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ξαναλέω, μισθολογικών, μονιμοποίηση των εποχικών, βαρέα και ανθυγιεινά και εγώ θα προσθέσω- εκ μέρους του ΚΚΕ- το Σώμα της Πυροσβεστικής δεν μπορεί να θεωρείται ένα στρατιωτικό σώμα, πρέπει να περάσει σε άλλο υπουργείο και δεν μπορεί να διοικείται με τους νόμους του στρατού“.

Αργότερα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στην ομιλία της η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε στη σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Πα.Σο.Κ. με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από τις πυρκαγιές και  τόνισε πώς το ΚΚΕ πρέπει ” να μην επιτρέψουμε αυτός ο ανούσιος, μέχρι εξαχρείωσης, δικομματικός καυγάς να είναι το κύριο προεκλογικό υλικό όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές. Να παρασύρει εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια εργαζομένους που θα σταθούν στην κάλπη, να κρύψει το σύνολο των προβλημάτων και των κριτηρίων που πρέπει να συνοδεύει τον κάθε ψηφοφόρο στην κάλπη. Να μετατρέψει τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων σε διαιτητές ή σε παρατηρητές του καυγά που συντελείται, και γίνεται όλο και πιο οξύς, ανάμεσα στη ΝΔ και στο Πα.Σο.Κ” και συνέχισε αναφερόμενη στη στάση των δύο κόμματων, λέγοντας πως στα πλαίσια αυτού του ανταγωνισμού δε γίνεται συζήτηση για την ουσία των ζητημάτων. ” Πυρκαγιές έρχονται, σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος έχει ή δεν έχει ευθύνη. Ναυάγια γίνονται, τα ίδια. Και άλλα προβλήματα, ατυχήματα, δυστυχήματα, τσακώνονται μεταξύ τους. Εάν παρακολουθήσει όμως κανείς το είδος του καυγά μπορεί να βγάλει ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Δε γίνεται συζήτηση στην ουσία των ζητημάτων. Γίνεται συζήτηση στο πως διατηρήθηκε το ένα ή το άλλο κόμμα ένα κρίσιμο πρόβλημα, εάν το διαχειρίστηκε έγκαιρα, εάν καθυστέρησε, εάν έκανε μια σαφή δήλωση ή όχι, στο τι είπε, πως το είπε, ποιός μίλησε πρώτος ή δεύτερος. Εκεί είναι όλος ο καυγάς και τίποτα πάνω στο ίδιο το ουσιαστικό πρόβλημα“, ανέφερε.

Ακόμα, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι το μεγάλο τμήμα των εργαζομένων πρέπει να πάψει να είναι ο βασικός αιμοδότης των δύο μεγάλων κομμάτων και να τιμωρεί την πολιτική του ενός στηρίζοντας το άλλο και κάλεσε τους Σαλαμίνιους να τιμωρήσουν και τη Νέα Δημοκρατία και το Πα.Σο.Κ. στηρίζοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, αφού το ΚΚΕ είναι ” το κόμμα εκείνο που με τη μεγαλύτερη σταθερότητα και συνέπεια, με υπομονή και επιμονή ενημέρωσε και αποκάλυψε στους εργαζόμενους ότι και τα δύο κόμματα έχουν την ίδια στρατηγική και ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση αντεπίθεση σαφής πάλη κατά της πολιτικής των δύο κομμάτων, ανεξάρτητο πιο είναι κυβέρνηση ή όχι. Πάνω απ’ όλα ήταν ο πρωτεργάτης της οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων, ήταν ο πρωτεργάτης της αποκάλυψης, γιατί αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι που πάνε τα πράγματα. Προειδοποίησε έγκαιρα, άνοιξε δρόμους στο λαϊκό κίνημα ανεξάρτητα εάν όλοι αυτοί οι δρόμοι αξιοποιήθηκαν απ’ τους εργαζόμενους σε αυτό το διάστημα“,  όπως ανέφερε στην ομιλία της.

Τέλος η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της ομιλίας της ζήτησε ο φυσικός  πλούτος της χώρας (δάση, βουνά, ακτές) να γίνουν δημόσια περιουσία και να πάψουν να είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας, των οικοδομικών συνεταιρισμών και των μεγαλοϊδιοκτητών και να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές για την αξιοποίησή τους. ” Εμείς, λοιπόν λέμε, βουνά, δάση πρέπει από τώρα να φύγει η ιδιοκτησία να φύγει απ’ την εκκλησία, απ’ τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, από τους μεγαλοϊδιοκτήτες και να γίνουν δημόσια περιουσία. Και όλες οι ακτές να γίνουν δημόσια περιουσία και από εκεί και πέρα να υπάρξει κατασκευή υποδομών παντού, είτε ήταν αυθαίρετη δόμηση, κάποτε, είτε από εδώ και μπρος να μην υπάρχει αυθαίρετη δόμηση“, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα και κατέληξε λέγοντας: ” Αυτά όλα να φύγουν και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Απ’ την τουρκοκρατία ακόμα φέρνουν τίτλους ιδιοκτησίας, απ’ το 36’ έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, στη δικτατορία του Μεταξά. Το δίκαιο αλλάζει, η Γαλλική Επανάσταση έκανε νέο δίκαιο, η Οχτωβριανή Επανάσταση έκανε νέο δίκαιο, οι επαναστάσεις κάνουν νέο δίκαιο, αλλά μπορεί το νέο δίκαιο να γίνει και χωρίς επανάσταση, άμα θέλει μια κυβέρνηση να το αλλάξει. Δε μπορεί βουνά και δάση να είναι ιδιωτική ιδιοκτησία“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα