Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης
Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης youtube

Υπήρξε ανταποκριτής στο Βελιγράδι των εφημερίδων "Αυγή" και "Ελευθεροτυπία" και του ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ συνεργάστηκε με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης γεννήθηκε το 1942 στα Κύρια Δράμας, σπούδασε κοινωνιολογία και αποφοίτησε απ’ τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Υπήρξε ανταποκριτής στο Βελιγράδι των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ συνεργάστηκε με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το «Athens Review of books».

 Έγραψε τα βιβλία: «Γιουγκοσλαβία- η έκρηξη του εθνικισμού» και «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας» . Επιμελήθηκε τα βιβλία «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» 1998 και «Μιλόσεβιτς ένας επιτάφιος».

Μετέφρασε μεταξύ των άλλων τα βιβλία «Ο Δερβίσης και ο Θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς, «Η γεύση της εξουσίας» του Λάντισλαβ Μνιάτσκο, «Η διαλεκτική του συγκεκριμένου» και «Η διαλεκτική της κρίσης» του Κάρελ Κόσικ , «Ο σερβικός λαϊκισμός», του Νεμπόισα Πόποβ , «Στόμα γεμάτο χώμα», «Ο θάνατος του κυρίου Γκόλουζα», «Η απολύτρωση» του Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς, «Όταν άνθιζαν τα κολοκύθια» Ντράγκοσλαβ Μιχαϊλοβιτς, «Το λεξικό των Χαζάρων» του Μίλοραντ Πάβιτς, «Χιόνι στην Αθήνα» του Βίντοσαβ Στεφάνοβιτς.

Οι απόψεις του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία, Το “Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017” και “Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του”.

Η πολιτική κηδεία θα γίνει το Σάββατο στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα