Πολιτικοί αρχηγοί σε προεκλογικούς τόνους

Πολιτικοί αρχηγοί σε προεκλογικούς τόνους
Ούτε ματιά δεν ανταλλάζουν

Τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για τους αγρότες παρουσίασε ο Κώστας Καραμανλής στη Λάρισα. Εκλογές τώρα, ζήτησε από την Κόρινθο ο Γιώργος Παπανδρέου

Έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου έκανε ο πρωθυπουργός την Κυριακή, μιλώντας ενώπιον αγροτών στη Λάρισα, κατηγορώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ για έλλειμμα αγροτικής πολιτικής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, ειδικά φέτος αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι αγροτικές δαπάνες και γίνονται έργα στο οδικό δίκτυο. Υποσχέθηκε κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ-την επόμενη χρονιά- στα 330 ευρώ και την παροχή 24 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2013 σε γεωργία, αλιεία και κτηνοτροφία, μέσω κοινοτικών πόρων.

Δεν έλειψε η κριτική

Αν και ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη στον αγροτικό τομέα, τόνισε ότι «τίποτα δεν σταματά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».  Παράλληλα, άκουσε τα παράπονα των αγροτών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμένα ο κόσμος σήμερα μου είπε, πες τα προβλήματα στον Καραμανλή, πάρε την εντολή από σήμερα για την καινούρια 4ετία γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα».

Τη Δευτέρα ο κ.Καραμανλής έχει  σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου. Συναντάται με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, με τους πρώην προέδρους της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Έβερτ καθώς επίσης με τον Αντρίκο Παπανδρέου, για περιβαλλοντικά θέματα.

«Εκλογές τώρα»

Το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κόρινθο. “Τα ψέματα τελείωσαν, ζητάμε εκλογές τώρα” δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και εξαπέλυσε εφ’όλης της ύλης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την αναξιόπιστη.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των ομολόγων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιμένει να κρύβεται και να κρύβει αλλά προειδοποίησε ότι “η επιχείρηση χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν θα περάσει”. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ “αντί πινακίου φακής” ενώ αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα είπε ότι ο κ.Καραμανλής κρύβεται από την αλήθεια. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι διέσυρε την Ελλάδα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και καινούργιο “συμβόλαιο με το λαό”.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το Λαϊκό Νοσοκομείο και το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Νίκολας Μπέρνς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα