Ψύχραιμη φωνή ο Γιώργος Σουφλιάς

Ψύχραιμη φωνή ο Γιώργος Σουφλιάς
Διαφωνεί με την τακτική της πόλωσης ο Γιώργος Σουφλιάς

Τη δυσαρέσκειά του για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς και συνέστησε ψυχραιμία

Τη δυσαρέσκειά του για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς . ” Όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα πρέπει όλοι να μην υποβαθμίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση» δήλωσε ο Σαρακατσάνος. Οι συνεργάτες του υπουργού Περιβάλλοντος επισημαίνουν επίσης ότι οι θέσεις του κ. Γ. Σουφλιά για τον τρόπο που πρέπει να διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση είναι γνωστές σε φίλους και αντιπάλους του από παλιά και δεν αλλάζουν από τις συγκυρίες της κάθε στιγμής.

Μετά την οξύτητα των τελευταίων ημερών, διαφαίνεται μια επιθυμία των κομμάτων να ρίξουν τους τόνους. “Η πόλωση είναι όπως ο γάμος, χρειάζεται δύο για να γίνει και εμείς δεν παρακολουθούμε αυτή τη λογική”  δήλωσε  ο Δημήτρης Σιούφας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. ” Τούτες τις ώρες και όταν με το καλό ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος- όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο με τη συμπεριφορά τον λόγο μας αυτό που έχουμε κατακτήσει όλοι μαζί οι Έλληνες τον δημοκρατικό μας πολιτισμό και να αφήσουμε στην άκρη τα ευτελή και τα ασήμαντα“. Ο κ. Αβραμόπουλος πάντως, δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. “Τον τελευταίο καιρό έχει εκτροχιαστεί ο Γ.Παπανδρέου και είναι κρίμα για τη Δημοκρατία και τον πολιτικό μας πολιτισμό”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνέκρινε τον πολιτικό λόγο του Γιώργου Παπανδρέου με τα λόγια που ακούγονται στα χαμαιτυπεία. Στο ίδιο κλίμα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου “πολιτικό κανακάρη του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου”.

Σε εξίσου υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος δήλωσε ότι “ο κ. Αλογοσκούφης ενέχεται στην υπόθεση των ομολόγων και η συμπεριφορά του είναι συμπεριφορά ενόχου”. Ο κ. Ευθυμίου καταλόγισε τακτική όξυνσης και διχασμού στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, αποδίδοντας την τακτική αυτή σε “έλλειψη πολιτικής” από την πλευρά της κυβέρνησης και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι επικεφαλής αυτής της τακτικής. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ  χαρακτήρισε  “Σύγχρονο Γουλιμή” τον πρωθυπουργό, συγκρίνοντας τις επιθέσεις του κ. Καραμανλή στον κ. Κ. Σημίτη με εκείνες που είχε δεχθεί ο Χαρίλαος Τρικούπης από τον αντίπαλό του Γουλιμή.

Είναι γεγονός πως μετά την καταιγίδα των αντεγκλήσεων και των χαρακτηρισμών, είναι επιθυμία των κομμάτων να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Μοιάζει πάντως δύσκολο να κρατηθεί ένα υψηλό επίπεδο, όπως συμβούλευσε ο Γιώργος Σουφλιάς, καθώς οι συνεχείς αποκαλύψεις στο θέμα των ομολόγων, εξάπτουν τα πολιτικά πάθη και οδηγούν τα στελέχη των κομμάτων σε λεκτικές ακρότητες και κοκορομαχίες.

 
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα