Συγκινητικό βίντεο: Τα Χριστούγεννα “δεν ξεχνάμε εκείνους που ξεχνούν”

Συγκινητικό βίντεο: Τα Χριστούγεννα “δεν ξεχνάμε εκείνους που ξεχνούν”

Κοινωνικό μήνυμα της ΜΚΟ "Αποστολή", η οποία μας καλεί να μην ξεχνάμε, κυρίως τις γιορτινές ημέρες, τους ανθρώπους που... ξεχνούν.

Με ένα νέο συγκινητικό βίντεο γεμάτο ευαισθησία και ζεστασιά για τους ανθρώπους που ζουν με άνοια και τις οικογένειές τους στέλνει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». Ο μικρός πρωταγωνιστής της ταινίας βλέπει την «παράξενη» συμπεριφορά της γιαγιάς του που άθελά της προκαλεί τριβές στο σπίτι και έρχεται να δώσει το δικό του δώρο αγάπης σε εκείνη, αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Το κοινωνικό μήνυμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για τα Χριστούγεννα, μας καλεί να μην ξεχνάμε, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, τους ανθρώπους που…ξεχνούν και ταυτόχρονα μας παρακινεί να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την κατανόησή μας.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με άνοια, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια νέα περιστατικά εμφανίζονται κάθε χρόνο. Στη χώρα μας περίπου 200.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια, αριθμός που υπολογίζεται να ξεπεράσει τις 600.000 έως το 2050.

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» δραστηριοποιείται και στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό των ηλικιωμένων που ζουν με άνοια. Από το 2011, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειο» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» προσφέρει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας, καθώς και ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και εργοθεραπείας προς τους ασθενείς με άνοια.

Το Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» έχει βρεθεί στο πλευρό 5.000 ανθρώπων, άνω των 60 ετών, με το επιστημονικό προσωπικό του να συνεχίζει τα οδοιπορικό σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, χορηγώντας δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με αφορμή το κοινωνικό μήνυμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις γιορτές αναφέρει: «Τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων θέλουμε να θυμίσουμε ότι το πιο σπουδαίο και σημαντικό δώρο είναι η αγάπη, ειδικότερα σε εκείνους που νιώθουν μόνοι και ξεχασμένοι. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», με την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, συνεχίζει και εντείνει τις προσπάθειές της για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που ζουν με άνοια. Το προσωπικό του «Καρέλλειου» στηρίζει με κάθε τρόπο τους πάσχοντες και παράλληλα διευρύνει τις δράσεις του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και το Alzheimer».

Δείτε περισσότερα εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα