Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κραυγές μισαλλοδοξίας στο ψήφισμα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κραυγές μισαλλοδοξίας στο ψήφισμα

Αυτό είναι το ψήφισμα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης - Διατυπώσεις επικίνδυνες για τη δημοκρατία

Προειδοποιήσεις και διατυπώσεις περί “επιβολής απόφασης” καταγράφονται στο “ψήφισμα του συλλαλητηρίου” από τους διοργανωτές του.

Το ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση να “αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης του, από αρχαιοτάτων χρόνων, ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του” και όπως οι διοργανωτές αναφέρουν, εγκρίθηκε κατά τη διεξαγωγή του συλληλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η διατύπωση της “Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία” η οποία αναφέρει πως “ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας”. Προφανώς και το ψήφισμα που επικαλείται το όνομα του λαού, δεν έγινε κατόπιν κάποιας λαϊκής συνέλευσης ούτε βασίζεται σε συλλογή υπογραφών ή σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατικά προβλεπόμενη διαδικασία για να παρουσιάζεται ως “λαϊκή απόφαση”. Πέραν τούτου, οι “προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση περί επιβολής”, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν το αίσθημα μισαλλοδοξίας και αδιέξοδου εθνικισμού, ενώ “φωτογραφίζουν” την ταυτότητα των συντακτών του κειμένου.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

“Σήμερα, την 21η Ιανουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Συνέλευση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, για να αποφασίσει για τη θέση τού έθνους επάνω στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος του,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ

προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς”.

Το όνομα αυτό, που είναι η ταυτότητα του έθνους, αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα των ενδοξότερων σελίδων στην παγκόσμια ιστορία. Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Συνέλευση, δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων τού Λαού στην εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει τη Δημοκρατία.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 21η Ιανουαρίου 2018.

Για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 21 Ιανουαρίου 2018″.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα