Σύλληψη 31χρονου για απόπειρα εμπρησμού

default image

Συνελήφθη χτες τα ξημερώματα 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα εμπρησμού στο κέντρο της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως

Για απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Αρεως συνελήφθη αλλοδαπός χθες τα ξημερώματα. Πρόκειται για έναν Ιρανό, 31 ετών, ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά με αναμμένη εφημερίδα σε θάμνο πίσω από το άγαλμα του βασιλέως Κωνσταντίνου. Εγινε αντιληπτός, όμως, από αστυνομικούς του Τμήματος Κυψέλης, που εκτελούσαν ειδική περιπολία για την πρόληψη εμπρησμών, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία έκανε έρευνα σε δύο σπίτια στα οποία δήλωσε ότι έμενε ο συλληφθείς, χωρίς όμως να βρεθεί τίποτα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Ιρανός μπήκε λαθραία στην Ελλάδα από την Τουρκία το 2003 και διαμένει νόμιμα στη χώρα μας, καθώς έχει καταθέσει (στις 17/1/2007) αίτημα για πολιτικό άσυλο, του οποίου η εξέταση εκκρεμεί. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, αδικήματα για τα οποία έχει εκτίσει ποινή στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σήμερα 31χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα