Συνάντηση Μπακογιάννη-Μπερνς

Συνάντηση Μπακογιάννη-Μπερνς
Με τον κ. Μπερνς συναντήθηκε η ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η κατάσταση στο Κόσοβο, αλλά και η πορεία της Κροατίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ.  Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα «visa waiver» που θα επιτρέπει στους κατόχους ελληνικού διαβατηρίου να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα.

Ο κ. Μπερνς θα έχει αργότερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή καθώς και άλλους υπουργούς. Την Δευτέρα, ο κ. Μπερνς θα μιλήσει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο Ινστιτούτο Καραμανλή, και εν συνεχεία θα μιλήσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με την ευκαιρία της 60ής επετείου του Σχεδίου Μάρσαλ. Σε ενημέρωση Ελλήνων ανταποκριτών  ο υπ’ αριθμόν τρία στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκθείασε επίσης το ρόλο του πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις ο οποίος αποχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για τη Βαγδάτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα