Συνάντηση Καραμανλή-Αλογοσκούφη

default image

Η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με το...

Η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι η ανεργία για το μήνα Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 8,4%, βρίσκεται δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η ανεργία βαίνει σταθερά μειούμενη. Ενδεικτικό είναι ότι τον Απρίλιο του 2004 η ανεργία βρισκόταν στο 10,6%, ενώ εντός της τελευταίας τετραετίας παρουσίασε μείωση κατά 2,2%.

Ο υπουργός Οικονομίας παρείχε εκτενή ενημέρωση στον πρωθυπουργό για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μέσα στους επόμενους μήνες, με αιχμή τα τρία βασικότερα -όπως τα χαρακτήρισε- νομοσχέδια τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

Πρόκειται για τα εξής νομοσχέδια:

Πρώτον, σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο -σύμφωνα με τον υπουργό- βρίσκεται στη φάση κατάθεσης και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Δεύτερον, το Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, το οποίο και αφορά τη διαχείριση των πόρων. Τρίτον, το νομοσχέδιο του Εθνικού Ταμείου Εθνικής Συνοχής (Ταμείο Φτώχειας), το οποίο αφορά την ενίσχυση των πολιτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μια πρωτοβουλία που, όπως είπε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αποτελεί μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε εξάλλου, ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εργάζεται για την καλή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρά τις δυσκολίες. Ερωτηθείς, τέλος, για το χρόνο κατάθεσης του προϋπολογισμού του νέου έτους, ο υπουργός απάντησε πως εργαζόμαστε παράλληλα για την προετοιμασία του προσχεδίου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα