Συνάντηση Καραμανλή με την ΚΕΔΚΕ

Συνάντηση Καραμανλή με την ΚΕΔΚΕ
Τα είπε ο Καραμανλής με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

Θεσμική μεταρρύθμιση και τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν τα θέματα συζήτησης, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ

Θεσμική μεταρρύθμιση και τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν τα θέματα που ετέθησαν στον πρωθυπουργό, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Κ. Καραμανλής με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ,παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλου και του υφυπουργού Αθ. Νάκου.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον πρωθυπουργό για τον “Καποδίστρια 2”, δηλαδή τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση και ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2008 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τις εθελοντικές συνενώσεις με ισχυρά κίνητρα, τα οποία θα προβλέπονται σε σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε οτι μέχρι το τέλος του 2007 θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις μητροπολιτικές συνεργασίες. Ενα από τα μεγαλύτερα θέματα -όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ -είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το θέμα των παρακρατηθέντων φόρων, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2008 θα δοθεί λύση για σταδιακή επιστροφή τους στους δήμους. Ο δήμαρχος της Αθήνας, ζήτησε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να διατεθούν εγκαίρως τα κονδύλια που προβλέπονται για τον καθαρισμό των φρεατίων με δεδομένο ότι από τις αρχές του 2008 η συγκεκριμένη αρμοδιότητα περνά από το ΥΠΕΧΩΔΕ στους δήμους. 

Ερωτηθείς ο κ. Κακλαμάνης αν μπορεί να “προβλέψει” τις προθέσεις του πρωθυπουργού για εκλογές δήλωσε ότι ”για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός ήταν σφίγγα.” Ο Νικήτας Κακλαμάνης ρωτήθηκε για απόψεις που εκφράζονται σχετικά με τις πυρκαγιές. Απάντησε ”δεν μας εκφράζουν ακραίες δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται. Από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου εμείς ζητούμε περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια”. 

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε, ότι η συζήτηση με τον πρωθυπουργό έγινε σε επίπεδο συνεννόησης, αλλά χωρίς ο ίδιος να αμφισβητεί τις προθέσεις του Κ. Καραμανλή, ανέφερε ότι ο ίδιος διάλογος έγινε πριν ένα χρόνο και δέκα μέρες, κάτι που όπως είπε, δείχνει να μην υπάρχει σαφές κυβερνητικό σχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα