Συνάντηση Παπαρήγα με ένωση δικαστών – Καταδίκη της ευρωσυνθήκης

default image

Συνάντηση με την ένωση δικαστών είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου αναφέρθηκε και στη νέα "ευρωσυνθήκη"

Με την ένωση δικαστών συναντήθηκε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αλέκα Παπαρήγα. Στις δηλώσεις της η κυρία Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει τα αιτήματα των δικαστικών που έχουν σχέση με τις συνθήκες δουλειάς και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. ” Υποστηρίζουμε λοιπόν όλα τα αιτήματά τους που έχουν σχέση με τις συνθήκες δουλειάς. Υπάρχουν επίσης ορισμένα οικονομικά αιτήματα τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να τα ικανοποιήσει από τη στιγμή που τα έχει υποσχεθεί. Γενικότερα εμείς παλεύουμε ως κόμμα για να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στα θέματα της δικαιοσύνης που δυσκολεύει να κάνουν με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα όσο μπορούν το έργο τους οι λειτουργοί της δικαιοσύνης“, είπε η κυρία Παπαρήγα.

Ακόμα, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην “ευρωσυνθήκη”, δηλαδή τη νέα προσπάθεια επαναφοράς του “ευρωπαϊκού συντάγματος” το οποίο είχε παγώσει μετά το “όχι” στα δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία. Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε την πάγια αντίθεση του ΚΚΕ σε αυτή την εξέλιξη και συνέχισε λέγοντας ότι το ΚΚΕ ” καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την απόφαση της Κομισσιόν, στην οποία, βεβαίως, συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση, το καταδικασμένο με λαϊκά δημοψηφίσματα ευρωσύνταγμα, να το φέρουν με την μορφή της ευρωσυνθήκης, με άλλο, δηλαδή, όνομα και με περιορισμένες αλλαγές, πίσω από τις πλάτες των λαών και χωρίς βεβαίως να έχουν καμία δέσμευση να πάρουν τη γνώμη των λαών με δημοψηφίσματα και εκεί που το σύνταγμα επιβάλλει“.

Επιπλέον, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην κοινή έκκληση του ΚΚΕ και άλλων κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων απ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της ευρωσυνθήκης με όλες  τις επεξηγήσειςν οι οποίες ” συνήθως δεν δίνονται στη δημοσιότητα“. Επίσης, τόνισε πως για την επικύρωση της νέας συνθήκης πρέπει να γίνουν δημοψηφίσματα παντού και η απάντηση των λαών να είναι συντριπτικά αρνητική ενάντια στην ευρωσυνθήκη η οποία ” ολοκληρώνει τις αντιδραστικές αλλαγές, στρατιωτικοποιεί την Ευρώπη“.

Καταλήγοντας η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι οι λαοί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν αυτό ούτε κάποιο ανάλογο κείμενο και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στο ζήτημα και μάλιστα, λέγοντας ότι ” έτσι και αλλιώς, ό,τι κι αν γίνει οι λαοί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν αυτό το κείμενο, γιατί είναι τέτοιες οι εμπειρίες, ωστόσο αποτελεί μια εντελώς αρνητική εξέλιξη. Κι η ελληνική κυβέρνηση βεβαίως έχει δώσει και την υπογραφή της και την έγκριση της, χωρίς μάλιστα, αν και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, να κάνει και καμιά ιδιαίτερη ενημέρωση. Θεωρούμε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό. Εμείς ξαναλέμε όχι σε κάθε είδους ευρωσύνταγμα και κάθε είδους ευρωπαϊκή συνθήκη και οι λαοί να έχουν λόγο σε αυτήν την υπόθεση“.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα