Συνάντηση Παπαρήγα-Χριστόφια

default image

Την στήριξή της στην υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δ. Χριστόφια, για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την συνάντησή τους στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρέπει να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για το Κυπριακό, ενόψει και των επικείμενων εκλογών στην Κύπρο, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το ζήτημα “δεν πρέπει να κρατείται κοιμισμένο” και να περιμένει κανείς να επιλυθεί από μόνο του. Επισήμανε ωστόσο πως οι πρωτοβουλίες εναπόκεινται στους αρμόδιους στην Κύπρο. “Από εκεί και πέρα μεσολαβούν οι εκλογές. Δεν μπορώ να ξέρω πότε οι διάφοροι παράγοντες θα κινηθούν. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να το αφήσει κανείς και να περιμένει στον αόριστο χρόνο να λυθεί από μόνο του”, τόνισε.

Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Χριστόφια, η Γ.Γ. του ΚΚΕ, είπε πως αυτή τη φορά “τον είδαμε περισσότερο σαν τον σύντροφό μας, που ταυτόχρονα έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με όλη μας την καρδιά ευχόμαστε να επιτύχει σε αυτή την δύσκολη αποστολή” είπε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι “ούτε ο ίδιος έχει αυταπάτες ούτε κι εμείς: Αλλά οι κομμουνιστές, οι ΑΚΕΛίστες, όπως ξέρουμε δεν αποφεύγουν τις ευθύνες. Πολύ περισσότερο όταν κρίνονται κρίσιμα ζητήματα όπως η υπόθεση του Κυπριακού αλλά και η όλη πορεία του κυπριακού λαού μέσα στις νέες συνθήκες τις οποίες ζει”.

Ο Δ. Χριστόφιας, ευχαρίστησε την κυρία Παπαρήγα για την “αμέριστη υποστήριξή της σε αυτά που κάνει το ΑΚΕΛ και στην μάχη που δίνει τώρα για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας” και την συνεχάρη για την άνοδο του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές. Δήλωσε επίσης πως το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ στηρίζονται στην βάση αρχών και οι σχέσεις τους βασίζεται στην αλληλεγγύη.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα